Hizsnyan Géza a Jókai Napokról: Ne legyünk elégedetlenek!

kép
Komárom |

Megkérdeztük Hizsnyan Géza színházi szakembert, az 57. Jókai Napok zsűrijének elnökét, milyen benyomások érték az országos színjátszó fesztiválon.

Bajkai Csengel Mónika, az 57. Jókai Napok főszervezője a Vissz- hang fesztiválújságnak arra a kérdésére, hogy ott lehet-e folytatni a Jókai Napokat, ahol 2019-ben abbamaradt, azt válaszolta, hogy nem lehet ott folytatni. Mi lenne az ön válasza?

Lehet, hogy fellengzősen hangzik, de a Covid után semmit sem lehet ott folytatni, ahol azelőtt abbahagytuk. Ezzel számolnunk kellett. Nem gondolom, hogy olyan mértékben negatívan befolyásolta volna a hangulatunkat. Természetesen szerettük volna, ha több csoport érkezik. Ha a csoportok több időt tudnak szentelni a próbáknak, valószínűleg mások lettek volna az előadások. Maradjunk abban, hogy csoda volt így is, hogy volt Jókai Napok.

 

Öt versenyző csoport indult. Milyen képet mutat, amit látott?

Örömteli, hogy volt felnőtt csoport, és hogy ez a csoport évek óta folyamatosan dolgozik. Talán rajtuk lehetett a legjobban érezni, milyen hektikus időben, milyen megszorításokkal, külső problémákkal küszködve kellett létrehozni előadásokat. A négy diákcsoport közül kettő a két legnagyobb hagyományokkal rendelkező. Bár nagy öröm, hogy itt voltak és nagyon szépen teljesítettek, érdekes, jó előadásokat hoztak, mégis, ha önmagukhoz mérjük őket, rajtuk is lehetett érezni, hogy ezekkel az előadásokkal még lehetett volna dolgozni. De tényleg ne legyünk elégedetlenek!

 

Úgy megy haza Komáromból, hogy jövőre is lesz fesztivál?

Bízom abban, hogy azok a diákcsoportok, amelyekről tudjuk, hogy vannak és hagyományosan itt szoktak lenni, most pedig hiányoztak a fesztiválról, kedvet kapnak, és újra próbálkoznak. Bízom abban is, hogy a felnőtt csoportok is elkészülnek az előadásaikkal. Mert tudok olyan csoportról, amelyik készülgetett, de az adott körülmények miatt mégsem sikerült létrehozniuk előadást. Bízom benne, hogy jövőre nem lesz olyan mértékű járvány, mint amilyet az elmúlt két évben megéltünk, és nem akadályozza majd, hogy azok a csoportok, amelyek szeretnének jönni, mert érdekli őket a színjátszás, és bizonyára többen vannak ilyenek, úgy fogják érezni, itt a helyük. És jövőre nagy örömmel és több csoporttal találkozhatunk majd ugyanitt.

Bárány János 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?