HIRSZOLGÁLAT

George Michael uralja a brit rádiókat
Az elmúlt húsz év összesített adatai szerint George Michael dalai csendültek fel legtöbbször a szigetország rádióinak musoraiban. Az énekes a legtöbbet játszott eloadónak járó díjat a Londonban megtartott Radio Academy hagyományos évi konferenciáján vette át. „El sem hiszem.

George Michael uralja a brit rádiókat

Az elmúlt húsz év összesített adatai szerint George Michael dalai csendültek fel legtöbbször a szigetország rádióinak musoraiban. Az énekes a legtöbbet játszott eloadónak járó díjat a Londonban megtartott Radio Academy hagyományos évi konferenciáján vette át. „El sem hiszem. A legszerencsésebb dalszerzonek érzem magam a világon” – nyilatkozta.

A szerzoi jogokkal foglalkozó Phonographic Performance Ltd. az elmúlt két évtized játszási adatai alapján egy tízes listát állított össze. Hat angol, két ausztrál, egy amerikai és egy kanadai eloadó szerepel rajta. (d, p)

Az elmúlt húsz év legtöbbet játszott eloadói Angliában

1. George Michael

2. Elton John

3. Robbie Williams

4. Kylie Minogue

5. Bryan Adams

6. Madonna

7. Phil Collins

8. Cliff Richard

9. Mick Hucknall (INXS)

10. Paul McCartney

Beyoncé és Alicia nem kedveli egymást

Igazi csajos bulinak indult Missy Elliott, Alicia Keys és Beyoncé Knowles közös amerikai turnéja, ám mostanra komoly ellentétek alakultak ki a sztárok között. Alicia és Beyoncé gyakran veszekednek egymással, mert képtelenek megegyezni abban, hogy melyikük koncertje zárja az estéket. A Ladies First nevu turnéról eddig megjelent kritikákban legtöbbször Keys kisasszony fellépését emelték ki, mondván a show legkiemelkedobb részét produkálja, és a Destiny’s Child énekesnojének ez is csípi a szemét. Beyoncé azért is dühös, mert szerinte a plakátokon kevésbé hangsúlyosan szerepel a neve, pedig a lemezeladás tekintetében mindkét énekesnot megelozi, így o a legnagyobb nézocsalogató. (m, p)

Jubileumi DVD a Pál Utcai Fiúktól

A nyolcvanas és a kilencvenes évek egyik legsikeresebb magyar alternatív zenekara tavaly osszel ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját. Anikó, Lecsó, Gyuri, Balázs és Zoli ez alkalomból november hetedikén nagyszabású, teltházas koncertet adtak a Petofi Csarnokban, amelyen az egykor volt PUF-tagok is felléptek, zenéltek és ünnepeltek. A koncert hanganyaga dupla cédé és kazetta után most DVD-n is megjelent az Antenna Multimédia gondozásában. (m, p)

Alanis szerint a harmincasoké a világ

Alanis Morissette a minap vigaszt nyújtott a korosztályának, azoknak, akik mostanában jutnak túl a harmadik x-en. A magyar-francia származású, Kanadában élo énekesno szerint semmi okuk aggodalomra, nem igaz, hogy az ido elszállt felettük. Erre a legjobb példa az o élete. Június elsején tölti be a harmincadik életévét, és azt állítja, hogy soha nem érezte magát ennyire jól, mint mostanában. „Úgy érzem, fordulóponthoz érkeztem, most válok igazán nové. Egy csomó minden megváltozott az életemben, végre fantasztikus kapcsolatban élek, új albumom van, egy könyvet is elkezdtem írni, tehát nagyon boldog vagyok” – mesélte. Alanis új, So-Called Chaos címu lemezérol a jövo heti ZeneZónában olvashattok. (z, p)

Kiadóváltás elott áll a Duran Duran?

Egy amerikai szaklap szerint kiadóváltás elott áll a fénykorát a nyolcvanas években élo csapat, amely idén újra az eredeti felállásban turnézik, és meg nem erosített hírek szerint számos új daluk vár kiadásra. Simon LeBone-ék pályafutásuk java részét az EMI/Capitol Records-nál töltötték, ám most a Sony Music rendkívül kedvezo ajánlata felkeltette az érdeklodésüket. A zenekar menedzsmentje egyelore nem kívánta kommentálni a dolgot, szóvivojük viszont elárulta, hogy a következo hetekben egy igen komoly bejelentés várható tolük. A Duran Duran ezekben a napokban Angliában turnézik, londoni koncertjük a közeljövoben DVD-n is megjelenik. (z, p)

Per Ludacris és Kanye West ellen

Szép kis pert akasztott Ludacris és a producerbol lett rapper, Kanye West nyakába egy feltörekvo rapcsapat, az I.O.F. Azt állítják, hogy lenyúlták az egyik daluk részletét, és a tavalyi év nagy amerikai slágerében, a Stand Up címuben hasznosították újra. A 2000-es Straight Like That címu daluk refrénje ugyanis rendkívüli módon hasonlít a két sztár által elkészített nótáéhoz. Az I.O.F. tagjai korábban demokazettákkal bombázták Ludacrist és Westet, így került hozzájuk a felvétel. Az érintettek egyelore nem kommentálták a vádakat. (z, p)

Nem kell a tizennyolc millió!

Melanie C kitart a saját tervei mellett, ragaszkodik a szólókarrierjéhez, és hallani sem akar arról, hogy megint a régi csapatával lépjen színpadra. Az énekesnonek nem kevesebb, mint tizennyolc millió dolláros gázsit ígért a lánycsapatot kitaláló popmágnás, Simon Fuller, ha vállalja, hogy részt vesz egy világ körüli turnén a Spice Girlsszel. Mel C azonban – annak ellenére, hogy nemrég kiadója, a Virgin Records szerzodést bontott vele – inkább a szólókarriert választja, és a hírek szerint már elkészült egy albumnyi új dallal. Az egykori Sporty Spice a karrierjét ismét az alapoktól indítja újra. Az albumát saját maga finanszírozza, és a Red Girl Records jelenteti meg. Pubokban és klubokban népszerusíti majd a lemez dalait. (z, p)

Nelly ruhacégét beperelték

A népszeru eloadó Vokal nevu ruhamárkája a raprajongók egyik kedvence, és Amerikán kívül már Európában is hódít. A sztár öröme azonban mégsem felhotlen, mivel egy duó beperelte, amiért állítólag az o csapatuk nevét nyúlta le jogtalanul. James Tyrone Wilson és Cameron Caines követeli, hogy Nelly változtassa meg a divatcég nevét, és fizessen több millió dolláros fájdalomdíjat, amiért lejáratta az általuk már 1994 óta használt Vokal nevet. A hip-hop sztár cége 2002-ben több mint húszmillió dolláros bevételt produkált, és akár hat számjegyu kártérítést is fizethet, ha nem tudja megvédeni magát. (z, p)

Avril a The Darkness-t akarja

Avril Lavigne az egekig magasztalta a The Darkness-t, elárulta, hogy minden vágya, hogy velük zenélhessen. A kanadai sztár odáig van Justin Hawkinsékért, úgy gondolja, hogy a jelenleg tevékenykedo rockegyüttesek közül ok az egyetlenek, akikkel bármikor stúdióba vonulna. „A The Darkness szenzációs, hatalmas ero van bennük. Egyszeruen nem tudom kiverni a fejembol a dalaikat, állandóan az I Believe In A Thing Called Love címu számukat dúdolgatom” – mesélte Avril. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?