Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton reggel 8 órakor a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal indul adásunk. A második óra már a választási híradóé – a tudósítók arról számolnak be, miként zajlik a voksolás Dél-Szlovákia településein. Összeállítás hangzik el a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumáról, majd a Kossuth Lajos születésének 200.

Szombaton reggel 8 órakor a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal indul adásunk. A második óra már a választási híradóé – a tudósítók arról számolnak be, miként zajlik a voksolás Dél-Szlovákia településein. Összeállítás hangzik el a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumáról, majd a Kossuth Lajos születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett szimpóziumról. Nyilatkozik műsorunknak a Nemzet Színésze, Darvas Iván is. 11.05-kor kezdődik a Kaleidoszkóp, amelyben Pálffy Miklósra, a törökverő hadvezére emlékezünk. Megszólal egy kétgyermekes családanya, valamint egy Pozsonyban született félig német, félig magyar férfi. Az orvosi rovatban ezúttal a sokoldalú vérlemezkékről lesz szó. A déli hírek után nóták szólnak 50 percben. A Téka című irodalmi magazin a Magyar Dráma Napján Madách Imrére emlékezik. Megszólal Dobos László, a Madách-Posonium Kiadó igazgatója, valamint Madách Imre egyik közeli rokona és Németh Péter Mikola, a váci Madách Kör ügyvezető elnöke. Fél kettőkor jelentkezik – ismerkedési hidetésekkel – a Társkeresők klubja. Utána választási híradóval jelentkezünk, amelyet 14.30-tól a Slágerhullám követ. 15 órakor Gál Sándor Alagír című rádiójátékát közvetítjük, amely a kényszermunkára elhurcoltakról szól. A 15.30-kor kezdődő népzenei öszszeállításban az idei Tavaszi szél vizet áraszt Országos Népdal és Népzenei Verseny felvételeiből válogatunk. 16 órakor kezdődik a Köszöntő, amely ezúttal 17.30-ig tart, utána választási híradóval jelentkezik a Pátria rádió.

Vasárnap választási híradóval indul a magyar adás. A műsorajánlat után visszatekintünk a hét fontosabb politikai és társadalmi eseményeire. 9 órától a Világosság című egyházi műsorban Cséplő Veronika ötödéves teológushallgató az igazmondásról szól a hallgatókhoz. A műsorban Erdélyi Géza református püspököt a Hanvai Diakóniai Központ átadásával, valamint a püspök és helyettesének megválasztásával kapcsolatban kérdezzük. Beszámolunk a pozsonyi gyerekek egyházi táboráról, és a Harmancon megtartott gömöri egyházmegyei kórustalálkozóról. Fél tíztől a Zenei galériában a huszonöt éve elhunyt Maria Callasra emlékezünk. 10 órakor kezdődik gyermek- és ifjúsági magazinunk, a Randevú, amelynek sztárvendége ezúttal Szikora Róbert lesz. 14.05-től az Anyanyelvünkben Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását, majd a BBC magyar nyelvű adása jelentkezik. 15 órakor A kultúra világa következik, melyben beszélgetés hangzik el Bartusz György Kassán élő szobrászművésszel. Megszólal Dráfi Mátyás is, aki a Jókai Színházzal harmonikusnak nem nagyon nevezhető kapcsolatáról beszél. Természetesen kíváncsiak voltunk a társulat igazgatójának, Kispéntek Józsefnek a véleményére is. 15.30-tól Hazai tájakon című néprajzi műsorunkban a régi aratási szokásokra emlékezünk a gömörsídi Farkas Istvánnal. Ismét jelentkezik a Köszöntő, majd választási híradóval zárjuk hétvégi adásunkat. (-art-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?