Hétvégi programok

Szombaton 7 órakor az ötórás zenés publicisztikai magazinnal kezdődik adásunk: összefoglaljuk a hét belpolitikai eseményeit, és megtudhatjuk az Építési és Régiófejlesztési Minisztérium következő 4 évre szóló főbb feladatait. A Hírvilág témája a NATO prágai csúcsértekezlete.

Szombaton 7 órakor az ötórás zenés publicisztikai magazinnal kezdődik adásunk: összefoglaljuk a hét belpolitikai eseményeit, és megtudhatjuk az Építési és Régiófejlesztési Minisztérium következő 4 évre szóló főbb feladatait. A Hírvilág témája a NATO prágai csúcsértekezlete. Magazinunk második felében a karácsonyi ünnepek előtti nagy ajándékvásárlási lázról, szokásainkról és lehetőségeinkről beszélgetünk Lampl Zsuzsa szociológussal, majd a hét kulturális és társadalmi eseményei kerülnek terítékre. A Hétről hétre szerkesztője Kamocsai Imre. 12.10-kor Nótacsokor, azután Téka: többek közt a 65 éves Gál Sándor költővel beszélgetünk. 13.30-kor Keresd a nőt! A magazin vendégei a Soroptimist International nemzetközi női klub képviselői, valamint a népszerű riporter, Vujity Tvrtko, akivel egyebek közt a szenzációról, a nőideálról beszélgetünk. 15 órakor Kaland az élet: dr. Balla Éva somorjai ügyvédet mutatjuk be. 16 óráig népzene, 16.05-kor Köszöntő. 17.30-kor a Napzártával ér véget adásunk. Vasárnap is reggel 7 órától közvetítünk. 8 óráig sportösszefoglaló, a hét belpolitikai eseményei, és A héten történt. 8.05-kor a Kaleidoszkópban megszólal egy Amerikát megjárt pozsonyi fiatalember, Eva Rybová színművésznő, valamint a 30 éves somorjai Híd vegyes kar tagjai. Nagy János szobrászművész terveiről beszél, és szó lesz arról is, milyen helyzetben van Kárpátalján és Erdélyben a cserkészmozgalom. 9 órakor református félóra. 9.30-kor a Zenei galériában Gluckra, az opera nagy megújítójára emlékezünk. 10.05-től Randevú: délelőtt a nagycétényi kisiskolások mesélnek a gímesi gyermektáborban szerzett élményeikről; hogyan szerkesztenek honlapot a köbölkúti diákok. Délután megismerhetik a nyitrai NYEKK-et, a füleki ifjúsági klubot, a zselízi gimnázium diáklapját, bekukkantunk a rimaszombati gimnazisták drámapedagógiai képzésébe, és megtudhatják, kik fordulhatnak Budapesten a Metszéspont irodához. Bartal Tímea várja a fiatalokat 14 óráig. Ezután Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását, A kultúra világában 15 órakor beszámolunk a Prix ex Aequo nemzetközi gyermek- és ifjúsági rádiójáték-fesztivál 4. évfolyamáról, Czimbalmosné Molnár Éva a Magyar Intézet jövő évi programjairól beszél, N. Mészáros Júlia művészettörténész pedig a mai magyar szobrászművészet legújabb áramlatát mutatja be abból az alkalomból, hogy Pozsonyban 15 magyarországi szobrász munkáiból nyílt kiállítás. 15.30-tól tűztük ismét műsorra azt az összeállítást, amelylyel a szerkesztő, Méry Margit egy nemzetközi rádiós és televíziós versenyen díjat nyert: a kolozsnémai Szabó Gizella II. világháborús emlékeiről és a deportálásokról beszél. 16.05-től Köszöntő, majd 17.30-kor Napzárta. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?