Hétvégi programok

Szombaton 8 órakor indul adásunk. A Hétről hétre című publicisztikai magazinban egy összeállítás témája lesz a jövő évi költségvetés. Foglalkozunk az őszi önkormányzati választásokkal, megszólal egy polgármesterjelölt, és ellátogatunk a nagykaposi Copus Expóra. 11.

Szombaton 8 órakor indul adásunk. A Hétről hétre című publicisztikai magazinban egy összeállítás témája lesz a jövő évi költségvetés. Foglalkozunk az őszi önkormányzati választásokkal, megszólal egy polgármesterjelölt, és ellátogatunk a nagykaposi Copus Expóra. 11.05-kor a Kaleidoszkópban Marczell Béla beszél a Kossuthtal és a szabadságharccal kapcsolatos csallóközi néphagyományokról, és bemutatja a Kossuth Lajos azt üzente... című, a Lilium Aurumnál megjelent kötetet is. Megszólal Csanda Máté, a kiadvány illusztrációinak készítője. Elhangzik egy beszélgetés Méhes Ottó csillagásszal, Németh Péter Mikola Vácott élő költő, publicista és szerkesztő pedig a Madách Rádió öt évéről beszél, végül bemutatjuk a Gömöri gyöngyszemek című verses-zenés összeállítást. 13 órakor Téka: 120 éve hunyt el Arany János – milyennek látta őt Krúdy Gyula? Szlovákiai magyar könyvillusztrátorokat bemutató könyv vár kiadásra, erről Szabó Lilla művészettörténész beszél. Érdekes témákat kínál Keresd a nőt! is 13.30-kor. Novemberben jelenik meg az Új Nő szakácskönyve, amelyet Póda Erzsébet mutat be, a divat rovatban az őszi-téli stílusirányzatokról hallanak. Dr. Horváth Zoltán sebészt az emlőrák megelőzésének egyik módszeréről, az ultrahangos vizsgálatról kérdezzük. 15 órakor kezdődik a Glóbusz, melyből megtudhatják, hogy növekedett Szlovákia idegenforgalmi bevétele; hallhatnak a turizmusért felelős miniszter, Robert Nemcsics elképzeléseiről is, majd néhány hasznos kiadványt ismertetünk. Folytatódik az elmúlt évszázadok nagy utazóit bemutató sorozat – ezúttal Fesztetics Rudolf magyar világjáró kalandos életét ismerhetik meg. 16.05-től Köszöntő, 17.40-től 18 óráig, adászárásig a hírösszefoglalót sugározzuk.

Vasárnap is reggel 8 órakor indul adásunk. 9 óráig sporthírek, belpolitikai tükör, A hét politikai eseménye. A Világosságban Orémusné Basa Ilona rimaszécsi lelkipásztor szól a hallgatókhoz, és bemutatjuk a gömörhorkai gyülekezet énekkarát. 9.30-kor Zenei galéria, melyben a 220 éve született Nicolo Paganinire emlékezünk. 10.05-kor a Randevú vendége lesz Bárdos Ágnes, akinek most jelent meg egy gyermekdalokat tartalmazó cédéje. Puha József témája délután a valóságshow lesz. Sztárvendég Zsédényi Adrienn és a Romantic együttes. 14.05-kor Anyanyelvünk, 14.15-kor a BBC magyar nyelvű adását közvetítjük. A kultúra világában 15 órakor a Jókai Színház megalakulásának 50. évfordulójára rendezett megemlékezésről lesz szó, megszólalnak a színház egykori és mai művészei, munkatársai. Diószegen rendezték meg a IV. Citerafesztivált – ez már a 15.30-kor kezdődő néprajzi összeállítás témája. 16.05-kor Köszöntő, majd Napzárta 17.40-kor. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?