Hétvégi programok

Szombat. A 2002-es év első hétvégéjén nyolc órakor kezdődik közvetítésünk a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal. A tartalomból: 2002 mind Szlovákiában, mind Magyarországon a választások éve lesz.

Szombat. A 2002-es év első hétvégéjén nyolc órakor kezdődik közvetítésünk a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal. A tartalomból: 2002 mind Szlovákiában, mind Magyarországon a választások éve lesz. A műsor vendégével, Lovász Attilával a lehetséges koalíciókról, valamint csatlakozási esélyeinkről beszélgetünk majd, Kéri László budapesti politológust pedig a magyar választások tétjéről kérdezzük. Magazinunkban megszólal Magyarország szlovákiai nagykövete, Boros Miklós is, aki a magyarigazolványok igénylésével kapcsolatos gyakorlati teendőket mondja el. Sidó H. Zoltánt pedig a január elsejétől bevezetett euróról kérdezzük. A szerkesztő Molnár Judit. A 11 órai hírek után orvosi tanácsokat hallanak. Dr. Kiss László körorvos folytatja előadását a tüdőgyulladásról. A Vándorbot című honismereti sorozat e heti adásában Kodály Zoltán galántai emlékeit kutatjuk. A 11.30-kor kezdődő Hazai tükör szerkesztője ezúttal Bodrogközbe, Szomotor községbe invitálja a hallgatókat. A déli hírek után 50 percben magyar nóták és csárdások szólnak. 13 órától Téka című irodalmi műsorunkban Tőzsér Árpád az új év kapcsán a múló időről és az irodalom jövőbeni szerepéről beszél, egy hajdan élt hírlapíró hölgy írása révén megtudhatják, milyenek voltak a bálok a XIX. század hajnalán, Pomogáts Béla pedig az irodalmi és a köznyelv használatáról szól. Fél kettőtől a Pátria rádió és az Új Nő közös műsora, a Keresd a nőt! jelentkezik. A félórás összeállításban bemutatunk két szépségversenyen indult lányt, s a farsangi időszak kezdetén azt is elmondjuk, milyen lesz az idei báli divat. A Slágerhullám 55 perces adása után kezdődik a Lazítani. A szilveszteri kabaréműsor néhány részletét ismételjük meg.

Vasárnap. Vízkereszt napján hírekkel és sportösszefoglalóval indul ünnepi adásunk. A műsorajánlat után belelapozunk a kalendáriumba, majd visszatérünk a hét politikai történéseire. Kilenc órakor görög katolikus félórával jelentkezik Világosság című egyházi műsorunk. Ósz István csicseri görög katolikus esperes elmélkedik, majd vele beszélgetünk Vízkereszt ünnepéről. Ezt követően Dankó István római katolikus plébános és Vaszi József görög katolikus parókus bemutatja a szomotori római és görög katolikus egyházközséget. Fél tíztől az esztendő első komolyzenei fejtörőjében januári évfordulókkal kapcsolatos kérdésekre várjuk a válaszokat. Az Aki tudja, írja meg! után tíz órakor híreket mondunk, majd négyórás gyermek- és ifjúsági műsorunk veszi kezdetét Puha József szerkesztésében. A 14 órai hírek után a helytelenül használt szavakkal, szókapcsolatokkal foglalkozik nyelvművelő előadásában Mayer Judit. Negyed háromtól a BBC magyar nyelvű adását közvetítjük Londonból, 15 órakor pedig a Nevelők fóruma jelentkezik. A tartalomból: Cornides István Matematika-Fizika Emlékverseny Komáromban, pedagógus-továbbképzés Búcson, Muzslán és Köbölkúton, a 10 éves Lilium Aurum Kiadó pedagógiai kiadványai, irodalmi pályázat alap- és középiskolásoknak a magyar kultúra napja tiszteletére. Fél négykor kezdődő néprajzi öszszeállításunk, a Hazai tájakon a berzétei-kőrösi Berkő népdalkört mutatja be. 16 óra öt perctől a Köszöntőt hallgathatják. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?