Hétvége a Pátria Rádióban

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A műsorban felidézzük a hét belpolitikai eseményeit, foglalkozunk a HZDS helyzetével azt követően, hogy a 11 távozni készülő parlamenti képviselőnek ultimátumot szabott Vladimír Mečiar.

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A műsorban felidézzük a hét belpolitikai eseményeit, foglalkozunk a HZDS helyzetével azt követően, hogy a 11 távozni készülő parlamenti képviselőnek ultimátumot szabott Vladimír Mečiar. Az oktatási minisztérium Infovek 2003 elnevezésű programja is napirendre kerül, akárcsak az is, hogy miért menesztette a Nyitrai Kerületi Önkormányzat négy járási kórház igazgatóját az egészségügyi bizottság indítványára. Jelentkeznek az állandó rovatok, a hazai és a világgazdaságot elemző összeállítások; és áttekintjük a hét legfontosabb külpolitikai történéseit. A műsorvezető-szerkesztő Haják Béla. Délben hírek, majd Nótacsokor. 13 órakor kezdődik a Téka irodalmi magazin. Megszólal többek közt Varga Emese, a Jókai Színház dramaturgja és Csehy Zoltán költő, műfordító. 13.30-kor jelentkezik a Kaszinói esték című műsorunk. Bemutatkozik a Pozsonyi Konzervatórium két zongorista növendéke, Bertók László és Kaprinai László, Agócs Zoltán professzortól pedig megtudjuk, milyen lesz a főváros ötödik, épülő hídja. 14 órakor hírek. 14.05-től Slágerhullám. 15 órakor jelentkezik utazási magazinunk, a Glóbusz. Bemutatjuk az egyik legnépszerűbb hazai téli síközpont, a Chopok alatti Jasná fejlesztési terveit, szó lesz arról is, hogy Szlovákia lényegesen kevesebbet költ az idegenforgalom propagálására. A nagy utazókat bemutató sorozatunkban Jankó Jánosról lesz szó. 15.30-tól népzenét közvetítünk, a tavalyi Tavaszi szél vizet áraszt népzenei fesztivál felvételeiből hangzik el válogatás. Közreműködik a nyárasdi népdalkör és a Sarló citerazenekar, Zámbó István, Kosár Etelka szólóciterás és énekes, a nyitracsehi férfi, a nyitragesztei női éneklőcsoport és a naszvadi Viza citerazenekar. 16 órakor hírek, 16.05-től Köszöntő 17.30-ig. Szombati adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk hírekkel, sporteredményekkel, az évfordulónaptárral és a hét politikai történéseinek összefoglalójával. A 8 órai hírek után jelentkezik Lacza Tihamér műsora, a Kaleidoszkóp. A műsorban egy szakember arról beszél, hogy a restaurátorok sokszor nem tudatosítják: a régi technikával készült műemlékeket nem mindig lehet szintetikus anyagokkal konzerválni vagy helyreállítani. Egy most megjelent kiadvány kapcsán szó lesz a Szlovák Pedagógiai Könyvkiadó magyar szerkesztőségének helyzetéről. Bemutatjuk a Vöröskereszt féli szervezetének most leköszönő elnökét és utódját, végül megszólal egy fiatalember, aki az ételekről, a vendéglátásról és különböző éttermek, vendéglők és kiskocsmák színvonaláról ír bíráló cikkeket. 9 órakor a Világosság református félórájában Kissné Tóth Ilona pozbai lelkipásztor a nyugalom napjának megszenteléséről elmélkedik, továbbá bemutatjuk az érsekkétyi egyházi óvodát és a hanvai férfikórust. 9.30-kor Tallózó. A 10 órai hírek után jelentkezik ifjusági műsorunk, a Randevú: fő témája a Valentin-nap. A műsorvezető-szerkesztő Puha József. 14 órakor hírek, 14.05-kor Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását. 14.15-kor kapcsoljuk Londont, a BBC magyar nyelvű adását közvetítjük. 15 órakor jelentkezik a Segítsünk. A tartalomból: Gyógyítható-e az autizmus? Amerikában újfajta szemlélet kezd teret hódítani ennek a rendellenességnek a kezelésében. Egy autista kisfiú édesanyja adja közre tapasztalatait. Szólunk az egészségkárosodottak problémáival foglalkozó kormánytanács üléséről, majd a szociális törvény januártól érvényes módosításaiból emelünk ki néhányat. Néprajzi összeállításunk, a Hazai tájakon 15.30-kor jelentkezik, Potta Géza abaújszinnai prímást mutatjuk be. 16 órakor hírek, majd Köszöntő 17.30-ig, végül Napzárta 18 óráig. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?