Helyzetjelentés és programajánlat a vár alól

BILÁS ZSUZSANNAKrasznahorkaváralja. Ma délután begördülnek a partybuszok és megérkeznek az első táborlakók.A Gombaszögi Nyári Tábor a szokáshoz híven idén is tartalmas programot kínál mindenkinek, aki ellátogat Krasznahorkaváraljára.

BILÁS ZSUZSANNA

Krasznahorkaváralja. Ma délután begördülnek a partybuszok és megérkeznek az első táborlakók.

A Gombaszögi Nyári Tábor a szokáshoz híven idén is tartalmas programot kínál mindenkinek, aki ellátogat Krasznahorkaváraljára. A politikai előadások közül fontos megemlíteni a két szlovákiai magyar párt, az MKP és a Híd tematikus vitáit, amelyeknek a tábor immár ötödik alkalommal ad otthont. A táborozók érdeklődésüknek megfelelően válogathatnak számos előadás közül, vagy kézműveskedhetnek, illetve csapatjátékokra is benevezhetnek.

A Gurigongo Symposium jóvoltából a szlovákiai színházi élet egy hét erejéig Krasznahorkaváralján összpontosul. A színházkedvelők éjjel-nappal élvezhetik a gondosan összeállított programot. Az színpadi előadások helyszínét, a Szalmaszínházat a Fiatal Építészek Fóruma építette fel.

Az esti órákban a hazai és a magyarországi zenei paletta színe-java lép színpadra és szórakoztatja a közönséget. Július 18. a Jóvilágvan zenekaré lesz; a párkányi együttes több előadóval is közös produkcióra készül. Fellép továbbá a magyarországi Anna and the Barbies, a Heaven Street Seven, az Intim Torna Illegál, a Longerstep, a Nemulass és a Soulfool Band. A Tankcsapda egy koncerttel a szlovákiai rajongókkak is megünnepli 25. születésnapját.

A hazaiak közül az In Between, a MadDogX és a King Size zenekarral találkozhat, aki ellátogat a táborba. A változatos koncertprogramot a pécsi underground hiphopzenekar, a Punnany Massif vasárnapi koncertje zárja.

A tábor rezidens lemezlovasa, DJ Peter mellett a galántai Bonita klub DJ-i gondoskodnak a folyamatos jó hangulatról.

A Szlovákiai Magyar Dal Napjával, melyet vasárnap tartanak, hagyományt szeretnének teremteni. Július 20. a hazai magyar amatőr zenekarokon kívül az összefogásról és az összetartozásról fog szólni.

A táborban Guinness-rekord kísérletre is készülnek: élőlánccal kívánják körbeölelni Krasznahorka várát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?