Hazai magyar szerző mesejátékát mutatják be a Jókai Színházban

kacagó

N. Tóth Anikó A kacagó királykisasszony című darabját Matusek Attila rendezésében játsszák Komáromban.

A darabot gyermekbérletben tűzte műsorra a színház. A délelőtt 9 és 11 órás előadásokra elsősorban a legkisebb korosztályt várják: az óvodásokat és az alsó tagozatos diákokat. N. Tóth Anikó író, egyetemi tanár mesejátéka a Dialóg nonprofit szervezet két évvel ezelőtti, Dráma 21’ címmel meghirdetett drámapályázatára készült. A szervezők erre olyan szlovákiai magyar szerzőktől készült műveket vártak, melyeket még nem muttattak be sehol, és nem is jelentek meg sehol – A kacagó királykisasszony ennek a pályázatnak a nyertes műve.

„Nagyon tetszett N. Tóth Anikó meséje, elsősorban a kacagástörténet: mit lehet megoldani nevetéssel, mit jelenthet a nevetés. Arra jutottunk, hogy a nevetés maga a remény. Mindig van remény kicsit megmenteni magunkat, olykor az egész emberiséget” – mondta Matusek Attila a darabról. Matusek Attila egyébként egy másik, a színház műsorán szereplő kortárs darab rendezéséért is felel: Jordi Garcelan katalán drámaíró Burundanga című vígjátékának nagyszínpadi változata május elején debütált a színházban.

A kacagó királykisasszonyban Hostomský Fanni, Holocsy Krisztina, Olasz István, Köleséri Sándor, Bernáth Tamás, Szebellai Dániel és Molnár Xénia játszanak majd, de az előadásban Dráfi Mátyás hangja is hallható. A dramaturg Csikmák Katalin, az előadás díszlet- és jelmeztervezője Michac Gábor, a zene pedig Kalocsányi Gábor munkája.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?