Hat zenész, akik céltudatosan tekintenek a jövőbe

Hat céltudatos zenész

Különdíjas lett az ipolybalogi Kiss Zenészek együttes az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat döntőjében. Tapasztalataikról és a zenekar terveiről meséltek.

Intenzív nyári időszakot tudnak maga mögött a Kiss Zenészek – sokat koncerteztek és teljes gőzzel készültek az őszi tehetségkutatóra. Aki járt a nyári koncertjeik egyikén, annak ismerős lehet az a négy dal, melyek az Öröm a Zene tehetségkutató döntőjében is elhangzottak – a Mutasd magad, a Madarak árnya, az Amikor úgy érzed és az Apámnak. Ezeken sokat dolgoztak az elmúlt időszakban.

„Nagyon fontos, hogy ha rövid színpadi produkcióról van szó, az jól legyen felépítve. Úgy gondoltuk, hogy ezzel a négy dallal egy komplex ívet tudunk megrajzolni, ami zeneileg és érzelmileg is színes” – mondja Csáky Máté, a formáció hegedűse, hozzátéve, hogy harmonizációs és dinamikai szempontból is sokat építettek ezeken a dalokon az elmúlt időszakban.

Az eredetileg öttagú, Böjtös Natália, Hlavács Réka, Benko Reinold Kristian, Csáky Máté és Szarka Máté alkotta formáció egyébként egy hatodik taggal bővült nemrég. Basszusgitárosuk, Balla Dávid csatlakozása óta úgy érzik, teltebb hangzást visznek a színpadra. A fiatal zenészek nem ragaszkodnak semmiféle műfaji besoroláshoz, ők maguk folk fűszerezésű popzeneként jellemzik saját zenei világukat.

Az Öröm a Zene döntőjét a magyarországi Gyálon rendezték, a döntőbe az egész Kárpát-medencéből válogatták be a legjobbakat, összesen huszonhárom tehetségkutató győztese kapott meghívást. A Kiss Zenészek a szeptember elején, Komáromban megrendezett Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle legjobbjaiként vehettek részt a döntőben.

A különdíjat, melyben a zenekar részesült, a tehetségkutató egyik alapító tagjáról, a 2015-ben elhunyt Újfalusi Gáborról, a könnyűzenei tehetségkutatás és -gondozás egyik fontos magyarországi alakjáról nevezték el.

A zsűritől érkező pozitív visszajelzés sokat jelent számukra: „Felülmúlhatatlan érzés volt, amikor kimondták a nevünket, mert ezzel visszajelzést kaptunk, hogy az, amit csinálunk, nem rossz” – meséli Böjtös Natália énekes-vokálos, aki azt is elárulta, hogy a zsűritagok biztatták őket, hogy jövőre is jelentkezzenek.

A formáció céltudatosan tekint a jövőbe. „Úgy érezzük, hogy amit elkezdtünk, az jó úton halad és a kemény munkát folytatni kell” – teszi hozzá Benko Reinold Kristian, aki a billentyűkért felel a formációban. A nyári-őszi koncertsorozat után most kifújhatják magukat egy kicsit. „Az idei szezonban több mint 20 fellépésünk volt” – meséli Hlavács Réka énekes-vokálos, akinek olykor az ukulele is feltűnik a kezében egy-egy koncerten.

A zenészek már most készülnek a jövő nyári koncertszezonra. Írják az új dalokat, stúdiófelvételeket szeretnének készíteni, de videóklipet és más meglepetést is tartogatnak közönségük számára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?