Hasznos életvezetési tanácsok a Viszkistől

a

Ambrus Attilát senkinek sem kell bemutatnunk: ő a viszkis rabló, aki a szociológusok legnagyobb meglepetésére egyfajta népi hőssé vált annak idején, és aki tizenkilenc évet töltött rács mögött.

Szabadulása óta minden előítéletre rácáfolt, sikeresen visszailleszkedett a társadalomba, nem mellesleg jelentősen növelve ezzel a börtönviselt emberek esélyeit. Talált egy szép szakmát, amelyben sikeres lett, családot alapított, feleségével és két gyermekével Magyarország egyik legfestőibb környékén él.

Nyilván sokan kíváncsiak rá, hogyan sikerült neki mindez – egy világcég menedzserei is felfedezték. Ambrus Attila számos motivációs tréninget tartott nekik, amelyen saját életének állomásait, és az általa elkövetett hibákat elemezve igyekezett megmutatni, hogyan lehet vesztett helyzetből is felállni.

Most Dr. Karizs Tamás, a jogi végzettségű író, újságíró segítségével könyvet írt tapasztalatairól Állj talpra! címmel, amelynek alcíme Őszintén az újrakezdésről, és amely június 10-én jelent meg az Európa Kiadó gondozásában.

Ez alapvetően egy motivációs könyv, amelyben Ambrus Attila személyes élményeit, gondolatait osztja meg az olvasókkal, Karizs Tamással beszélgetve. Társalgásuk során megpróbáltak minél több ötletet, praktikát összegyűjteni arra vonatkozóan, hogy hogyan tud az ember a mai rohanó, értékválsággal küzdő világban jó eséllyel túlélni, boldogulni, netán fejlődni, gyarapodni.

Ahogy az egykori Viszkis fogalmaz, a bölcsek kövét ő sem találta meg, de azt, hogy mit és hogyan rontott el, hogyan sétált bele az élet csapdáiba, s melyek azok a hibák, amelyeket sorra elkövetett, most elmondja ebben a személyes és őszinte interjúkötetben. Nem elégszik meg a hibák listázásával: megoldást is kínál számos olyan problémára, melyek sokunkat érintenek. Elmeséli, hogyan élte túl a bezártságot, a különféle traumákat, az árulásokat, és hogy milyen út vezet a pokol legmélyebb bugyrából, a börtöncellából ahhoz az átlagember számára már-már álomszerű élethez, amelyet ma él családja körében. 

„Ez a könyv tehát nem a kezdő bűnözők kézikönyve. Sokkal inkább egy olyan útikalauz, amely végigvezet az élet útvesztőin, azokon az akadályokon, melyekkel minden élni, túlélni vágyó ember szembesül a mai őrült világban. Teszi ezt éppoly izgalmas, érdekfeszítő módon, sztorik százaival alátámasztva, mint a legnépszerűbb krimik” – áll a kiadó ajánlásában, amely az egyes fejezetek fő mondanivalóját is tartalmazza. Íme néhány közülük: Hogyan lehet ép ésszel és egészségesen túlélni húsz évet a rácsok mögött? Hogy lehet a totális eladósodás és a törvények áthágása nélkül megteremteni a családi egzisztenciát? Miként kerülhetjük el, hogy szinte az élet minden területén átverjenek, lehúzzanak minket? Hogyan lépjünk túl a gyerekkori traumákon? Hogyan őrizzük meg a megkeresett pénzünket? Hogyan maradhatunk egészségesek? Mennyire hasznos, illetve mennyiben lehet káros a rendszeres sportolás?

A könyv már megvásárolható az Európa Kiadó weboldalán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?