Háromezredik számának megjelenését ünnepli a Füles

Budapest |

<div>Sajtótörténelmet ír Magyarország első rejtvénylapja, a Füles, amelynek augusztus 19-én jelenik meg a háromezredik száma.</div><div>&nbsp;</div>

Az 1957 óta megjelenő hetilap oldalain eddig több mint 39 000 keresztrejtvény, 3800 híresség és 500-nál is több mű képregényváltozata tűnt fel, valamint az első Poénvadászat, Plusz egy vicc és a Bűvös négyzet (Sudoku) feladványok közlése is a laphoz köthető - tájékoztatta közleményben a kiadó az MTI-t.    A Füles eddig háromezer héten keresztül több tíz millió embernek nyújtott kikapcsolódást, szórakozást, játékot, kihívást. Az 57 évet átölelő időszakban az újság nevével összeforrt egyebek mellett a Tanár úr, kérem! című kvízrovat is, amelyben 40 ezernél is több kérdést tettek fel a lap olvasói.    A Füles már a bulvárlapok megjelenése előtt sok színművészt, tévés személyiséget, énekest, zenekart és modellt mutatott be, az elmúlt időszakban 3800 híresség tűnt fel borítóoldalain, a legtöbbször (13 alkalommal) Kovács Kati, Kossuth-díjas énekesnő szerepelt a címlapon.    A több ezer nyeremény között az évek során kisorsoltak pecsétgyűrűt, autóbuszjegyet, festményt, nyalókát, báli meghívót, szerszámosládát, édességcsomagot, szüretelést, színházbérletet, eurót vagy éppen élő malacot is. Ez utóbbi pályázat bizonyult a legnépszerűbbnek: 80 000 megfejtés érkezett rá 1969-ben. Az elmúlt háromezer hét alatt összesen 115 000 000 forintnál is több készpénzt sorsoltak ki az olvasók között.    A lap számára a megújulás is fontos: a Füleshez köthető az első magyar nyelvű skandi rejtvényalkalmazás kifejlesztése is.    A jubileumi szám Retró válogatás című kiemelt blokkal és egymillió forint összértékű nyereménnyel ünnepli a 3000. számot. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?