Hamarosan indul a Szakcsi Rádió

dd

A magyar közmédia új online jazz-zenei rádióval bővíti kínálatát, amely a magyar jazz egyik legnagyobb alakja, Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész és zeneszerző munkássága előtt tisztelegve a Szakcsi Rádió nevet kapta. 

A nap 24 órájában hallgatható rádió tesztadása március 15-től érhető el a mediaklikk.hu weboldalon, a hivatalos műsorkezdést pedig a Nemzetközi Jazznapra, április 30-ra időzítették. A zenét a legnagyobb magyarországi jazzműhelyekkel együttműködve, többségében a magyar jazz világából merítik majd. Gőz László, a Budapest Music Center alapító-igazgatója szakértőként támogatja az online rádió működését. „A rádiófelvételek mellett az elmúlt fél évszázadban több ezer lemezt és koncertfelvételt készítettek a magyar jazz-zenészek. Az, hogy ez most elérhető közkinccsé válik, a lehető legjobb, ami a magyar jazz életében történhet” – hangsúlyozta a Szakcsi Rádió szakmai grémiumának egyik tagja, aki mellett Bognár Attila, az A38 Hajó alapítója és Szarka Tamás, Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, a Ghymes együttes alapítója vesz részt a testület munkájában. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?