Halálos kombinációk

Elvis Presley bálvány volt, akire az amerikaiaknak szüksége van. Élt 42 évet, készített számtalan lemezt, filmet, s hagyta, hogy a lányok, asszonyok koncertjein a közelébe férkőzzenek. Halálának körülményei a mai napig nemcsak a rajongókat foglalkoztatják, de az újságirókat is.

Elvis Presley bálvány volt, akire az amerikaiaknak szüksége van. Élt 42 évet, készített számtalan lemezt, filmet, s hagyta, hogy a lányok, asszonyok koncertjein a közelébe férkőzzenek. Halálának körülményei a mai napig nemcsak a rajongókat foglalkoztatják, de az újságirókat is. S ennek elsősorban az az oka, hogy a 44 oldalas boncolási jegyzőkönyvet, amelyet a Baptist Memorial Kórház orvosai készítettek, s rajtuk, illetve Vernon Presley-n kívül nem látott senki, 1977 októberében zár alá helyezték, s a jelenlegi törvények szerint 50 évig nem bontható fel: tartalmát nem ismerheti meg a nyilvánosság. A halott „király” boncolása még tartott, amikor 1977 augusztus 16-án Dr. Jerry Fransisco, Shelby megye halottkéme bejelentette: Presley halálát szívritmuszavar okozta, s nincs semmi ok más, gyanús körülmények feltételezésére. Ám kiderült, hogy Presley holttestében legalább tízféle drogot találtak, amelyek közül néhány együttes jelenléte akár halálos kombinációt is jelenthetett. Elvis Presley azonban már régóta gyógyszereken élt, egyik munkatársa szerint két lábon járó patika volt, élete utolsó évében is legalább 12 000 tablettát íratott fel, s szedett be. Tehát nemcsak pontosan tudta, hogy a tablettáknak milyen hatása lehet, szervezete már csaknem immunis volt a gyógyszerekkel szemben. Ez a körülmény tehát kevéssé valószínűsíti, hogy ily módon érte utol a végzete. Dehát akkor mi történt vele? Számos találgatás látott napvilágot az Elvis halálát követő években. Ezek közül a legérdekesebbek:

1. Elvis Presley öngyilkos akart lenni, ezért túladagolta magát.

2. Halálos betegség végzett vele.

3. Elvis Presley gyilkosság áldozata lett, a maffia végzett vele, mert nem akarta, hogy egy peres ügyben, amely Presley halála napján kezdődött volna el, tanúvallomást tegyen a bíróságon. (i-t)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?