Gazdag irodalmi program a komáromi könyvtárban

kép

Irodalom határok nélkül címmel csütörtöktől vasárnapig tartó zenei és irodalmi rendezvénysorozat várja a komáromi Szinnyei József Könyvtár látogatóit. Többek között Bősze Ádám, Krusovszky Dénes és Grecsó Krisztián lesznek a könyvtár vendégei.

A Tomáš Janovic munkáit felvonultató csütörtöki tárlatnyitót és Silvester Lavrík könyvbemutatóját követően a rendezvény magyar nyelvű programjai pénteken kezdődnek. Akit érdekelnek a zenetörténelem kulisszatitkai, az ne hagyja ki a Nagy zenészek, nagy szerelmek című zenés beszélgetést, melynek vendége Bősze Ádám zenetörténész. Zeneművészetbe kalandozó humoros sztorijaival Bősze Ádám tájainkon is többször bizonyította már, hogy a komolyzene egyáltalán nem unalmas műfaj. Az esti beszélgetés műsorvezetője Récsei Noémi lesz, a zenetörténész másnap egy zenetörténeti sétát is tart a városban, mely a Zichy-ponttól indul 11 órakor.

A Zichy-pontban aznap kreatív kézműves-foglalkozásokat is tartanak, a könyvtárban pedig délután kezdődik a program. A kétnyelvű családok mindennapjairól, illetve a Benőke és Hanga című kötetről a könyv szerzője és fordítója, Maros Diána és Lucia Molnár Satinská beszélgetnek. Aki szeretne többet megtudni a műfordítás fortélyairól, annak érdemes részt vennie a kolozsvári műfordítóval, Szenkovics Rékával tartott beszélgetésen. Az este fő programja egy író-olvasó találkozó lesz, melyen Krusovszky Dénessel találkozhatnak a látogatók. A költő és író legújabb, Levelek nélkül című regényét mutatja be a komáromi közönségnek.

A gyerekeknek is kedveznek a szervezők, vasárnap Maros Diána tart mesedélelőttöt, majd az Aranykapu zenekar koncertjére várják a kicsiket és a nagyokat. Délután az egyik legnépszerűbb magyar regényíró, Grecsó Krisztián lesz a könyvtár vendége, aki Lányos apa című kötetét mutatja be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?