Fotópályázatot hirdet a Minorma Polgári Társulás

<p align="JUSTIFY">A Minorma Polgári Társulás, Színes Szlovákia - Pestré Slovensko programja keretén belül fotópályázatot hirdet meg amatőr fotósok számára.&nbsp;</p>

A projektünk célja, hogy a kisebbségek kultúráját emancipáljuk és közelebb hozzuk azt az emberekhez, hogy az egyes kisebbségeket pozitívan ítéljék meg, kultúrájukat pedig értékként kezeljék, amely fontos eleme Szlovákia sokszínű társadalmának. A pályázat tematikája megfelel a program címének, a beküldött pályaművek Szlovákia sokszínűségét hivatottak megmutatni.

A pályázat feltételei:

  • A pályázó saját stílusára formálhatja és saját szemszögéből ragadhatja meg a pályázat tematikáját.

  • Minden versenyző csakis EGY darab fotóval jelentkezhet!

  • A műveket december 28. 12:00-ig várjuk a minorma.mail@gmail.com-ra.

  • Kérjük a résztvevőket, hogy képeiket minimum 3000 pixeles felbontásban küldjék el csatolmányban.

  • Az e-mail tárgyában kérjük feltüntetni a pályázó nevét és az alkotás címét.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja majd el. Az első három nyertes fotó pénzjutalomban részesül, tíz kiválasztott fotót pedig kiállítunk a Színes Szlovákia, avagy a kisebbségek napján, amikor a sokszínű kultúránkat ünnepeljük.

Díjazás:

A pályázat első három helyezettje pénzjutalomban részesül (150€, 100€, 50€)

Az esetlegesen felmerülő kérdéseket feltehetik a minorma.mail@gmail.com címen , ill. a következő telefonszámokon:

Gyenge Veronika: +421911591347

Varga Bianka: +421940223006

Ünnepeljük meg együtt Színes Szlovákiánkat január 13-án!

2018 január 13-án újra megrendezésre kerül a Minorma Polgári Társulás egyik eseménye, a Színes Szlovákia/Pestré Slovensko, avagy a Kisebbségek napja.

A Színes Szlovákia nevet viselő projekt a kisebbségek napjaként vált ismertté, utoljára 2013-ban valósult meg, ám 2018-ban újra megrendezésre kerül Pozsonyban a FUGA klubban január 13-án.

„Nagyon izgatottan várjuk ezt a napot, azért szerettük volna újraindítani ezt a projektet, mert meggyőződésünk, hogy szükség van olyan eseményekre, ahol szlovák, magyar, roma és minden Szlovákiai kisebbség egy helyen lehet, mivel a program mindenkinek szól, hovatartozástól függetlenül. Az esemény során minden kétnyelvűen fog zajlani. Ezért a képlet eléggé egyszerű: Ismerd meg ezt a gazdagságot, hívjuk fel együtt a figyelmet Színes Szlovákiánkra, ünnepeljünk magunkat, egymást, az egyéniséget, az életet, közös kultúránkat és az emberiségünket”– nyilatkozta Gyenge Veronika a Minorma Polgári Tárulás munkatársa.

Az esemény célja, hogy a kisebbségek kultúráját közelebb hozza az emberekhez, hogy az egyes kisebbségeket pozitívan ítéljék meg, kultúrájukat pedig értékként kezeljék, amely fontos eleme Szlovákia sokszínű társadalmának. Az est során sor kerül Hunčík Péter előadására, slam poetry bemutatóra, mely azért is különleges, mivel Dékány Niki, Horváth Kristóf “Színész Bob”, Pion István, Pavel Oškrkaný és Tomáš Straka slammereknek köszönhetűen hallhatunk majd cseh, szlovák és magyar slam poetry szövegeket is. A szervezők a zenéről is gondoskodnak, ami az este hátralevő részét illeti, koncert és DJ formájában. 

Minorma Polgári Társulás

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?