Forduljon nőgyógyászhoz

Kardvirág jeligére: „Második középiskolás vagyok, az érdekel, igaz-e, hogy a trichomonas meddőséget okoz? Második kérdésem, hogy mik a tripper tünetei?”

!Kedves Kisasszony, érdekes, de fontos kérdéseket tett fel. A trichomonas, ha nincs kezelve, valóban okozhat meddőséget, mivel megváltoztatja a hüvely és a méhszáj PH-értékét, ami miatt az ondósejtek elpusztulnak. Tünetei a külső nemi szervek viszketése, pirossága, nőknél bűzös, zöldes, habos hüvelyfolyás. Férfiak gyakran tünetmentesek, de úgy is terjesztik. Ha panaszt okoz, akkor az gyakori és csípő, égető vizelésben jelentkezik. Mindkét partnert egyszerre kell kezelni.

A tripper vagy más néven kankó, baktérium által okozott nemi betegség. Lappangási ideje 2-8 nap, tehát a fertőződéstől ennyi idő telik el az első tünet megjelenéséig. A tünetek mind a nőknél, mind pedig a férfiaknál: bő és gennyes húgycsőfolyás, fájdalmas és gyakori vizelés. Férfiaknál a vizelés kezdetén égő érzés, valamint tejszerű folyás jelentkezik. A húgycső fájdalma 1-3 nap múlva válik kifejezetté. Ha nem történik meg időben a kezelés, akkor a gyulladás a belső nemi szervekre is átterjedhet (hüvely, méhnyak, méhkürtök, ill. prosztata, mellékhere). Ennek a veszélye a nőknél nagyobb, ugyanis a méhkürtök elzáródnak, sterilitás jön létre, mely azt jelenti, hogy a nő természetes úton nem eshet többé teherbe. Az esetek kis részében az egész szervezetre terjedő betegséget hozhat létre, mely a beteg halálát okozhatja. Előfordulhat az is, hogy a tünetek nem, vagy csak gyenge formában jelentkeznek. Szintén mindkét partnert kell egyszerre kezelni.

Előfordulhat bakteriális hüvelygyulladás is, ami a fent leírt folyásos tüneteket okozhatja. Ezt a hüvelybe került baktériumok okozzák, aminek forrása lehet a végbél környéke, de a piszkos kéz is. Ezért nagyon fontos a végbelet és környékét minden székelés után szappannal megmosni, és a nemi szerveket csak megmosott, tiszta kézzel szabad érinteni.

Kisasszony, ha a felsorolt tünetek közül bármelyiket is tapasztalja, sürgősen keressen fel egy nőgyógyászt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?