Kultúra

Fölszállott a páva: Mind az öt szlovákiai magyar induló bejutott a középdöntőbe

A Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató különleges évadába A Döntők Döntőjébe azokat hívták meg, akik az elmúlt évek során sikeresen szerepeltek. A Duna Televízió képernyőjén péntekenként látható versenyben szép sikert értek el a szlovákiai magyar indulók.
Juhász Katalin

2018. december 3. 13:02

A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes - Képarchívum

A tévénézők szavazatai alapján a nagyidai Ilosvai Néptáncegyüttes jutott a középdöntőbe, a zsűri pedig a zselízi Juhász Bence Zsombor táncost juttatta tovább, aki első szereplésekor, hat évvel ezelőtt, mindössze tizenhét éves volt, mára pedig a laikusok számára is szemmel láthatóan sokat fejlődött. Ezúttal egy Rábaközi dussal készült, amelyet a zsűri nagyra értékelt. 

A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes zobori táncokat mutatott be péntek este, amelyeket egy esküvői történetbe ágyaztak, hogy a közönség számára érdekesebb legyen a produkció. A rövid műsorban a zsűri szerint modern elemek is megjelentek, táncban és viseletben egyaránt. 

A negyedik elődöntő után kiderült, hogy az idei, különleges versenyen indulók közül valamennyi szlovákiai magyar együttes és előadó továbbjutott a középdöntőbe, tehát az elkövetkező hetekben láthatjuk a Parapács zenekart, Kovács-Benko Fruzsina Borbálát és a Pósfa zenekart is. 

A zsűri elnöke idén Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, mellette Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes, Agócs Gergely szlovákiai magyar származású néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat. A döntés viszont ezúttal teljes egészben a nézők szavazatain múlik. 

A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon találhatók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés tejet, ám egyre több sajtot fogyasztunk

Szeptemberben jön az emeletes RegioJet

Brexit: Csődeljárás elé néz Jamie Oliver étteremhálózata

A világbajnok pilóták is megemlékeztek Niki Laudáról

Osztálytársai zaklatása miatt ugorhatott ki az ablakon egy 16 éves fiú

Nyomozás indult a helytelenül elvégzett transzfúzió ügyében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?