Fókuszban a néptánc

ÚJ SZÓ-HÍRBudapest.

ÚJ SZÓ-HÍR

Budapest. A harminckettedszer megrendezendő, az egész magyar néptáncközösséget megmozgató háromnapos esemény március 30-ai, első napjának megszervezését vállalta magára a Táncfórum, a Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete.

Az Aprók Bálján részt vevő nyolc gyermek- és ifjúsági együttes Farsang farkától zöldfarsangig című, közel hétórás műsorfüzérrel szórakoztatja, táncoltatja a táncháztalálkozóra látogatókat. A színes forgatagban az együtteseken kívül jeles oktatók, kiváló táncos tehetségek, tiszteletet érdemlő hagyományőrzők, nagyszerű muzsikusok lépnek föl. A program keretében önálló műsort ad az Ifjú Szivek Táncszínház. A farsangi időszakot bemutató együttesek: Ágacska Gyermek Néptáncegyüttes (Dunaszerdahely), Csali Gyermek Néptáncegyüttes (Somorja), Dunaág Néptáncegyüttes (Dunaszerdahely), Kelepelők Gyermek Néptáncegyüttes (Buzita), Kincső Ifjúsági Néptáncegyüttes (Zselíz), Kismegyer – Csilizke Gyermek Néptáncegyüttes (Nagymegyer, Csilizradvány), Pimpimpálé – Tücskök Gyermek Néptáncegyüttes (Ekecs-Apácaszakállas, Nyárasd), Rakonca Ifjúsági Néptáncegyüttes (Fülek).

A budapesti rendezvényről részletes információkat a következő holapokon találnak az érdeklődők: tanchaztalalkozo.hu, tancforum.sk (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?