Fokozódó amerikai uralom Nagy-Britanniában

A múlt heti brit kislemezlista a legjobb bizonyíték arra, hogy Európa zenei piacát az amerikai előadók uralják.

A múlt heti brit kislemezlista a legjobb bizonyíték arra, hogy Európa zenei piacát az amerikai előadók uralják. Amíg a tengerentúlról egy-két éve teljesen kiszorultak az angolok és más nemzetek képviselői, addig az amerikaiak egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a szigetországban, és ezzel együtt az egész kontinensen. Az angol összesítés első öt helyén újdonságok szerepelnek, és mindegyik amerikai kiadvány.

Ahogy várható volt, Eminem és a Destiny’s Child párharcából a rapper került ki győztesen. A lánytrió Destiny Fulfilled című korongjának beharangozó felvétele, a Lose My Breath a második helyen debütált, és Eminem botránydala, a Just Lose It lett a listavezető. Mint ismert, a felvétel videoklipjében görbe tükröt állít Madonna, Michael Jackson és MC Hammer elé, kiváltva ezzel a pop egykori királyának haragját. A többiek egyelőre nem reagáltak a klipre, és ismerve őket, valószínűleg szó nélkül hagyják.

Eminem eddigi munkái meglehetősen ellentmondásos érzéseket váltottak ki a kritikusokból is, ám ezúttal szinte mindenki megegyezik abban, hogy újdonsága, az Encore az év egyik legjobb rapalbuma. Egy amerikai szakember szerint azonban némileg változtathatott volna a stílusán, ugyanis rá fognak unni a rajongók, ha rövidesen nem vált.

Az Encore a tervezettnél korábban került a boltokba, mivel a dalok a szigorú biztonsági intézkedések ellenére idő előtt felkerültek a világhálóra. A Universal egyik munkatársa elmondta, hogy akkor lesznek teljes mértékben elégedettek, ha a korongból legalább 15 millió példányt eladnak. Minden idők legsikeresebb rapperének előző három szólólemezéből összesen 50 millió fogyott. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?