Fődíjat hozott Nyíregyházáról a Kicsi Hang verséneklő együttes

Nyíregyháza |

<p>Fődíjjal jutalmazták a Kicsi Hang együttest a nyíregyházi 14. Kaleidoszkóp Fesztiválon, verszene kategóriában.</p>

A Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, amely 1999-ben nyitotta meg kapuit előbb csak a nem hivatásos, később már a professzionális előadók és társulatok előtt is. A páratlan években a hagyományos versmondás kapja a főszerepet, a páros években pedig a versszínházi műfajok mindegyike színpadra kerül. A programsorozat ötletgazdája Lutter Imre fesztiváligazgató, fővédöke - haláláig- Bella István Kossuth-díjas költő volt.

A rendezvény vasárnap este ért parádés véget a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. A seregszemle nézői rekordot döntött: több mint négyezren voltak kíváncsiak a versszínházi, zenei, filmes és képzőművészeti alkotásokra. A Magyar Versmondók Egyesületének szakemberei díjesőt zúdítottak a versenyprogram résztvevőire. A verszene kategóriában a fődíjat a Kicsi Hang verséneklő együttes nyerte, amely Gerendás Péter biztatására indult el a VersFesztiválon. Az immár tizenkét éve működő Kicsi Hang verszenéjét a fesztiválon Bertók István zongorajátéka erősítette. A 14. Kaleidoszkóp Versfesztivál fődíjasai: verszene:Kicsi Hang  versszínház:Soltis Lajos Színház: Csongor és TündeKoltai Judit: Képzelni lehet... 2.0Mészégető Mária: Akartam tisztességes lenni én is versfilm:Fogarasi Dóra: Egyszerűség versmondás:a zsűri ebben a kategóriában idén nem ítélt oda Kaleidoszkóp-díjat
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?