FILMAJÁNLÓ

Pókember 2.
Peter Parker (Tobey Maguire) egyetemre ment. Új barátai közül senki sem tudja, hogy a természettudományok iránt érdeklődő csendes, szemüveges fiatalember, ha nem látják, egészen átalakul. Testhez álló, piros-kék ruhában háztetőről háztetőre lendülve küzd a gonosz ellen. Amivel mindig újra szembetalálkozik.

Pókember 2.

Peter Parker (Tobey Maguire) egyetemre ment. Új barátai közül senki sem tudja, hogy a természettudományok iránt érdeklődő csendes, szemüveges fiatalember, ha nem látják, egészen átalakul. Testhez álló, piros-kék ruhában háztetőről háztetőre lendülve küzd a gonosz ellen. Amivel mindig újra szembetalálkozik. Egy laboratóriumban megismerkedik Dr. Otto Octaviusszal (Alfred Molina), a jótékony tudóssal, és a tanítványául szegődik. Nem is sejti, hogy egy félresikerült kísérlet következtében Octavius doktor Dock Ockká, a félig gép, félig ember, de teljesen gyilkos polippá változott.

A jó védelmezője és a rossz útra tévedt orvos hamarosan szembetalálkozik...

Pókember 2. (Spider-Man 2.), amerikai fantasy-film, 2004, 104 perc. Rendező: Sam Raimi, főszereplők: Tobey Maguire, Kirsten Dunst

Haver

A film hősei teljesen hétköznapi figurák, mai huszonévesek. Kristoffer vagány, jóképű srác, aki plakátragasztóként éli ilyen-olyan kalandoktól színes életét. Két barátjával közösen bérel lakást, csinos kis barátnője van, és videokamerával „írja” naplóját. Aztán a barátnő egy szép napon másvalaki mellett dönt, Kristoffer nyugodt és gondtalan élete pedig egyszer csak megváltozik. Elvesztett videokazettái egy kereskedelmi televízió szerkesztőjének az asztalára kerülnek, aki fantáziát lát a fiú képsoraiban. Kristoffer ugyanis két barátja életéből is naponta felvesz néhány jelenetet. A három fiú kalandjainak mulatságos képsorai a tévén keresztül egyre nagyobb tömegeket vonzanak, népszerűségük növekedésével pedig a pénztárcájuk is egyre vastagabb lesz. Kristoffer jövője biztosítottnak látszik: a tévé mogulja önálló műsort kínál fel neki, amikor a két sráctól és újonnan szerzett barátnőjétől kezd eltávolodni. Valóságshow vagy az igazi élet? – lehet választani. Kristoffernek azonban semmi sem fontosabb a barátainál. Még a hirtelen jött népszerűség sem tudja elragadni tőlük. Amilyen finoman belecsúszott a showbussines ragacsos világába, olyan finoman ki is lép belőle. És mehet ismét minden a régiben. Jóval kevesebb pénzzel és televíziós szereplések nélkül újra a régi furgonnal járja a várost, és boldogan végzi nem éppen felemelő munkáját. Tyldum alkotása 21. századi óda a barátságról. Jó zenével, jó tempóval, ízlésesen megcsinálva. (szgl)

Haver (Buddy), norvég film, 2003, 100 perc. Rendező: Mortem Tyldum, Szereplők: Nicolai Cleve Broch, Aksel Hennie, Anders Baasmo Kristiansen, Pia Tjelta, Janne Formoe

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?