FILMAJÁNLÓ

Kinsey
A film Alfred Kinsey, a szexológus életének néhol mulattató, néhol drámai története az Egy csodálatos elme stílusában.

Kinsey

A film Alfred Kinsey, a szexológus életének néhol mulattató, néhol drámai története az Egy csodálatos elme stílusában. A szigorúan vallásos családból származó zoológus Kinsey kutatócsoportot szervezett, és több ezer férfivel készített mélyinterjú alapján publikálta 1948-ban a Sexual Behavior in the Human Male (A férfiak szexuális viselkedése) című könyvét, mely hatalmas siker lett, és végérvényesen megváltoztatta a prűd amerikai társadalmat. Kinsey következő tanulmánya, amely a nők szexuális viselkedéséről szólt, az 50-es évek paranoidabb, hidegháborús időszakában jelent meg, és a megváltozott körülmények miatt az alapvető amerikai értékek elleni támadásnak minősült. Kinseyt durva kritikák érték, támogatói elfordultak tőle, kutatócsoportja felbomlott, és vizsgálat várt rá, miközben magánélete is válságba jutott. Kudarcokkal teli évek után csak a halála előtt értette meg az agg tudós, hogy mégis milyen pozitív hatást gyakorolt az emberekre.

Kinsey, színes amerikai-német filmdráma, 2004. 118 perc. Rendező: Bill Condon. Szereplők: Liam Neeson, Laura Linney, Timothy Hutton, Peter Sarsgaard, Chris O’Donnell, Tim Curry

A titkos ajtó

Ted Cole sikeres író, gyermekkönyveket ír és illusztrál. Házassága Marionnal megfeneklett, aminek oka az a fel nem dolgozott trauma, melyet kamasz fiaik évekkel korábbi halála okozott. A fiúk elvesztése után, késői gyermekként született kislányuk, Ruth, aki sokkal inkább tűnik a halott testvéreinek szelleme és a szülők közötti kapcsolat megtestesítőjének, mint valódi kislánynak. A család háza tömve van a halott fiúk fotóival. Tedhez a szünidőre asszisztensnek megérkezik Eddie, akinek írói ambíciói vannak, de ennél fontosabb, hogy kísértetiesen hasonlít az egyik halott fiúra. Minden megváltozni látszik, hiszen az új aszszisztens nem csupán a munkában jelent segítséget, de úgy tűnik, problémáik megoldásának kulcsa is az ő kezében van.

A titkos ajtó (The Door in the Floor), színes feliratos amerikai dráma, 2004. 111 perc. Rendező: Tod Williams, Szereplők: Kim Basinger, Jeff Bridges, Jon Foster, Elle Fanning

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?