FILMAJÁNLÓ

Csak ön után
Az átlagember és a balfácán fatális találkozása és annak következményei, a régi recept szerint. Az átlagember ez esetben Antoine, egy párizsi étterem jólelkű üzletvezetője, aki egy este, munkából hazafelé megmenti egy öngyilkosjelölt életét.

Csak ön után

Az átlagember és a balfácán fatális találkozása és annak következményei, a régi recept szerint. Az átlagember ez esetben Antoine, egy párizsi étterem jólelkű üzletvezetője, aki egy este, munkából hazafelé megmenti egy öngyilkosjelölt életét. Pechjére van olyan lelkiismeretes, hogy nem hagyja magára a kétségbeesett pasast, hanem mindent megtesz, hogy az újra lábra álljon. Befogadja lakásába a depressziós és élhetetlen Louist, felruházza, pénzt ad és munkát szerez neki, sőt, megpróbálja összehozni volt barátnőjével, aki miatt meg akart halni. Csakhogy a szóban forgó lány, bizonyos Blanche, szintén komplikált eset, viszont egészen vonzó teremtés és megtetszik neki a kifejezetten furcsán viselkedő Antoine. Ettől kezdve hősünk egyre jobban belekeveredik saját jó szándékú hazugságaiba, és most már neki kezd kicsúszni a lába alól a talaj, míg pártfogoltja lassan egyre magabiztosabbá és kiállhatatlanabbá válik.

Csak Ön után (Aprés vous...), színes, francia film 2003, 110 perc. Rendezte: Pierre Salvadori, Szereplők: Daniel Auteuil, José Garcia, Marilyne Canto, Sandrine Kiberlain

Shrek 2.

A folytatás ott kezdődik, ahol a hihetetlenül népszerű számítógép-animációs mesefilm, a 2001-es Shrek befejeződött: és boldogan éltek, amíg meg nem haltak... Csakhogy, miként a Shrek abban volt egyedülálló, hogy az ismert mesebeli fordulatokat fonákjukra fordította, ez a mesezáró fordulat sem pont úgy bizonyul igaznak, amint elsőre hittük volna. A termetes, zöld ifjú pár valóban boldogan éldegélne a mocsár közepén rejtőző kunyhóban, ha egy nap nem érkezne meghívás Fiona hercegnő királyi szüleitől. Shrek útra kel hát feleségestül, folyton pofázó szamarastul az óperencián is túli királyságba, ami pont úgy néz ki, mint Hollywood. A meglepő kinézetű ifjú pár láttán a kedves papáék nem titkolhatják megdöbbenésüket, de szerető szülőkként elfogadják leányuk sorsát és választását. Nem úgy a molylepkeként repkedő Jótündér, aki a sárkány várában alaposan pofára esett fiacskájának, Szőke hercegnek szerette volna megnyerni Fiona hercegnő kezét. Shreket nemsokára tőrbe csalják, bérgyilkost küldenek rá Csizmás Kandúr személyében. Shrek és a csacsi azonban nem hagyják, hogy csúful végződjön a mese, csavaros eszük és jó barátaik segítségével megpróbálják kicselezni a Jótündért, akinek erdei méregkeverő üzemében kezdik az ellenmanővereket.

Shrek 2, színes, amerikai animációs film 2004, 92 perc. Rendezte: Andrew Adamson, Conrad Vernon, Kelly Asbury

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?