Film készül Vittorio De Sica és María Mercader szerelméről

<p>Az ég kapuja címmel film készül Vittorio De Sica világhírű olasz rendező és María Mercader spanyol születésű színésznő szerelméről.</p>

Az alkotást a művészpár unokája, Brando rendezi, az olasz neorealizmus egyik vezéralakjának tartott Vittorio De Sicát pedig a házaspár fia, Christian alakítja.

A színész az Il Messaggero című olasz lapnak úgy fogalmazott, óriási felelősség lesz apja bőrébe bújni, a szerep "vég nélküli érzelmeket" jelent számára.

María Mercader - Lev Trockij gyilkosának, Ramón Mercadernek a lánytestvére - az 1940-es évek elején ismerte meg az olasz rendezőt a Skarlátszínű rózsák című film forgatásán. "Anyám rögtön beleszeretett" - idézte fel Christian De Sica. "Apám viszont nős volt, de onnantól kezdve kettős életet élt: két otthon, két család, két karácsonyi ebéd" - folytatta. A színész-rendező, aki 17 évvel idősebb volt a barcelonai származású Mercadernél, végül kétszer is elvette a színésznőt: először 1959-ben Mexikóban, de ezt az olasz állam nem ismerte el, majd 1968-ban Párizsban, miután Vittorio De Sica francia állampolgárságot szerzett.

Christian De Sica az Il Messaggeronak elmondta, anyja szerepét a Becstelen brygantikból ismert Mélanie Laurent játssza majd.

A tervezett film ugyanúgy Az ég kapuja címet viseli, mint Vittorio De Sica 1944-es munkája, amelyet az olasz művész egyfajta Schindler listájának tartott, mert sikerült sok zsidót, homoszexuálist és partizánt megmentenie a deportálástól azzal, hogy felvette őket a stábba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?