Fénytelen bútor

Fénytelen bútort fehér viasz és terpentinolaj oldatával tisztíthatunk. A régi viaszledörzsölések maradványait szintén igen könynyen távolíthatjuk el spiritusz és terpentinolaj keverékével.

Fénytelen bútort fehér viasz és terpentinolaj oldatával tisztíthatunk. A régi viaszledörzsölések maradványait szintén igen könynyen távolíthatjuk el spiritusz és terpentinolaj keverékével. A viasz is, mint a terpentin, megmerevedik, ha szárítóolaj hozzáadásával nem alakítjuk át oldhatatlan anyaggá; de az olaj-, lakk- és a már említett védő-tisztító szerek oldására használt spiritusz olyan erős, hogy maradék nélkül oldódnak benne.

Igaz ugyan, hogy a politúros falapok petróleummal átdörzsölve ragyogó fényesek és gyorsan tisztulnak, de petróleum alkalmazását csak abban az esetben tanácsolhatjuk, ha jó letörlés által gondosan el tudjuk távolítani a petróleum utolsó maradványát is. Tiszta vízhez egy kevés szalmiákszeszt adunk, és ezzel mossuk le a bútoron látható pecséteket, lemosás után tiszta, puha ronggyal ledörzsöljük a bútort, amely ragyogó fényes lesz.

Igen jó gyorspolitúrt készíthetünk a következőképpen: 550 gr spiritusz, 28 gr kén-éter, 19 gr világító petróleum, 12 gr spirituszlakk, 14 gr sellak, 1 gr benzol. Használat előtt jól felrázzuk a keveréket, azután gyapjúrongyra, vagy gyapjúharisnyára öntünk egy keveset, a rongyot ügyesen gombolyaggá göngyölítjük, kis darab lenronggyal leborítjuk, aztán a következőképpen járunk el: az erősen átnedvesített labdát először kígyóvonalakban húzzuk könnyedén, majd hosszában egyenesen, végül pedig keresztben mindaddig, míg a labda egészen száraz, s a polírozandó részről eltűnnek a homályos részek. Egyszerre természetesen csak kis darabot fényesítsünk ki, és úgy haladjunk részről részre. Minél többször és minél lelkiismeretesebben ismételjük meg az eljárást, közvetlenül egymás után, annál jobban sikerül a politúrozás. A foltok és olajmaradványok eltűnnek, és új, tükörfényes felületet kapunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?