Fénykardpárbaj és csillagközi csata

Lucas megtartotta Amerikában a Star Wars harmadik részének sajtóvetítését. Az eseményen nosztalgiázott egy kicsit, és elmesélte, mikor pattant ki a fejéből az eredeti Csillagok háborúja. Az új részt, amelyben rekordmennyiségű fénykardpárbaj és csillagközi csata vár ránk, már a héten vetíteni kezdik Amerikában. Hazánkban egy hét múlva mutatják be a várva várt filmet.

George Lucas múlt héten mutatta meg a Star Wars harmadik részét az amerikai filmkritikusoknak. A rendező az újságíróknak elmondta, a három eredeti rész, a negyedik, ötödik és a hatodik epizód ötlete 1977-ben fogant: készíteni akart egy izgalmas, szórakoztató filmet Anakin és Padme Amidala szenátor két gyermekéről, Luke Skywalkerről és Leia Organa hercegnőről.

Az újkori Csillagok háborúja sorozat 1999-ben indult, Lucas ekkor indította útjára Luke és Leia szüleinek szövevényes történetét a Baljós árnyakkal. „Tudtam, hogy ezzel a sztori egy érettebb, komolyabb irányt vesz, mint a régebbi részek” – emlékezett a legendás filmes. Hayden Christensen, aki Anakin Skywalkert, a későbbi Darth Vadert játssza, elmondta, mennyire élvezte az átmenetet a boldog-bohó ifjú hős, az aggódó férj és az áruló katona között. „Végre mindenki láthatja, hogyan változik meg Anakin” – magyarázta vigyorogva a huszonnégy éves Christensen a Reuters riporterének. „Borzasztóan élveztem, ahogy szép lassan átcsúsztam a sötét oldalra.”

Az eddigi öt rész összesen 3,5 milliárd dollár bevételt hozott világszerte. A Baljós árnyak volt a legsikeresebb 926 millió dollárral, a 2002-es Klónok támadása már „csak” 648 milliót hozott a Lucasfilmnek. A producer, Rick McCallum szerint a 113 millió dolláros költségvetésű harmadik rész, A sith-ek bosszúja, újra megmozgatja majd a világ összes Star Wars-rajongóját: azokat is, akik a régi részeken nőttek fel, és azokat is, akiknek a két újkori epizód volt az első mozis Star Wars-élményük.

McCallum szerint mind a két generáció megtalálja a sorozat befejező részében, amit keres, talán azért is, mert több fénykardpárbaj és csillagközi csata vár rájuk, mint valaha. „Meggyőződésem, hogy mindkét csoport elégedett lesz. Az idősebbeket az érdekli, hogyan született meg Leia hercegnő és Luke, a fiatalabbak pedig látni akarják, hogyan lesz Anakinből Darth Vader” – nyilatkozta.

Lucas már korábban kijelentette, hogy a harmadik epizód után visszatér gyökereihez, és kisebb költségvetésű, művészibb filmeket forgat majd, de most sem közölt részleteket. „Még nem tudom, pontosan mibe fogok majd bele. Van idő, még nem tartunk ott” – mondta.

A Star Wars III. részét néhány amerikai városban már holnap bemutatják. A film európai premierje május 15-én lesz, a Cannes-i Filmfesztiválon, Londonban május 16-án debütál. Szlovákiában és Magyarországon a világpremierrel egy időben, május 19-én kerül a mozikba. (i)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?