FELHĺVÁS

Az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) Országos Elnöksége, a Magyarok Világszövetsége Erdélyi Társasága (VET) és a körösfői székhelyű Rákóczi Kultúregylet 2002-ben megrendezi Kalotaszegen az első autós fotó-videó tábort, melynek célja a még létező népi kultúra – építészet, népviselet, népszokások, fafara

Az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) Országos Elnöksége, a Magyarok Világszövetsége Erdélyi Társasága (VET) és a körösfői székhelyű Rákóczi Kultúregylet 2002-ben megrendezi Kalotaszegen az első autós fotó-videó tábort, melynek célja a még létező népi kultúra – építészet, népviselet, népszokások, fafaragás, bútorfestés, ruhakészítés, varrás stb. – dokumentációs-művészi megörökítése, nemcsak a jelenkor bizonyságtételeként, hanem az utókor számára is. A dokumentációs-művészi képi anyagoknak tükrözniük kell a kalotaszegi tájegységekben élő magyarok önazonosságát, az összmagyarság kulturális örökségének részeként. A tábor elkészítését, szervezését és irányítását Vas Géza, a Kolozsvári Műveldési Ház NAPOCA fotóklubjának vezetője végzi. A tábor időpontja 2002. július 5-15., helyszín Körösfő, mely település kalotaszegi viszonylatban központilag helyezkedik el, és a Nagyvárad (Oradea) Kolozsvár (Cluj) főúton Bánffyhunyadtól (Huedin) mindössze 12 km távolságra van.

A résztvevők száma korlátozott. A táborozás alkalmával a résztvevők felkeresik Kalotaszeg mindhárom résztájegységének: Alszegnek, Felszegnek és a Nádasmentének (Cifra Kalotaszeg) kevésbé látogatott helyeit is. A tábort házaknál történő elszállásolással, önellátás alapján szervezzük.

Nem kizáró jelleg a családtagok részvétele. A szervezőbizottság felkéri a jelentkezőket, hogy a problémamentes közlekedés érdekében, ha társulási alapon is, személygépkocsikkal jelentkezzenek.

A táborban mindazok a fotósok és videósok jelentkezhetnek, akik a következő feltételeknek eleget tudnak tenni:

a minimális táborozási díj kifizetése mellett vállalják az összes többi költség fedezését is, ha a szervezőbizottság adományokból vagy pályázatok megnyeréséből mindezeket nem tudja fedezni

a családtagok nem részesülnek anyagi támogatásban

a tábor fotós résztvevői kötelező módon legalább 6 darab, 20x30 cm-es méretű színes fotót, a videósok pedig egy teljes nyersanyagot (másolatot) adnak le a szervezőbizottságnak, egy fényképalbum, illetve egy dokumentum videófilm elkészítésének érdekében.

A szervezőbizottság legalább ezeknek költségeit fedezni fogja, ugyanakkor vállalja a társszerzők neveinek kiírását és ezeknek egy-egy albummal való megjutalmazását. A szervezőbizottság fenntartja magának azt a jogot, hogy ezeket az anyagokat korlátlanul felhasználhassa. A szervezőbizottság a táborozási idő lejártával, amely 10 nap, egy ingyenes kirándulásban részesíti a tábor összes résztvevőjét, a családtagokat is, egy teljesen más néprajzi tájegységre – Torockóra és környékére. Jelentkezési határidő: 2002. május 31., Jelentkezni a következő címeken lehet:

EKE

3400 Kolozsvár (Cluj) , Pf. 41.

Szentegyház u. (str. Iuliu Maniu) 7/5.

fax: 064-420470 (Fülöp Ágnes névre)

e-mail: afulop@edrc.osf.ro VET

3400 Kolozsvár (Cluj)

Monostori út (C-lea Motilor) 16.

tel/fax: 00-40-64-199527

e-mail: vet@praemium.ro

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?