Eredményt hirdettek Komáromban, az Országos Néptáncfesztiválon

Országos Néptáncfesztivál

Péntek délután, közel 200 táncos érkezett a komáromi Városi Művelődési Központba, ahol egész hétvégén zajlottak a versenyporogramok és különböző kísérőrendezvények. A Deákos Szólótáncverseny és a Néptáncegyüttesek Országos Seregszemléjének eredményeit a vasárnap délelőtti szakmai konferencia végén hirdették ki.

Az Országos Néptáncfesztivál az elmúlt 20 évben a szlovákiai magyar néptáncmozgalom egyetlen rendszeres szakmai rendezvénye. Főszervezője a Tremolo Polgári Társulás. A civil szervezet széles körűen foglalkozik a néptánccal a közművelődés területén, 3 korosztály számára szervez évente országos rendezvényeket. Az Országos Néptáncfesztiválon kívül társszervezője az Országos Gyermek-néptáncfesztiválnak és az idősebb korosztályra fókuszáló Példafolyamat sorozatnak, mely jelenleg több mint 20 helységben zajlik Szlovákia-szerte.

A Deákos Szólótáncverseny országos döntőjét október 4-én, rendezték meg, 16 táncos-szólista versenyző részvételével. Az előadásokat 3 tagú szakmai zsűri bírálta el, melynek tagjai Furik Rita – koreográfus, jelmeztervező, Busai Norbert – néptáncpedagógus és Hégli Dusan – koreográfus, rendező voltak.

Galéria

A Deákos Szólótáncverseny döntőjének eredményei:

ARANY SÁV:

 • Kupec Zsófia és Kupec Zsolt

EZÜST SÁV:

 • Kristóf Bálint

 • Molnár Nicolas

 • Varga Dániel

 • Répássy Ivett és Kristóf Bálint

 • Krajcsa Márk

 • Vajner Bettina és Badin Szilárd

 • Klukon Rebeka és Straňák Zoltán

 • Greman Dorka és Lukács Bence Márk

BRONZ SÁV:

 • Csomor Bernadett

 • Kiss Dominik

Az idei seregszemle október 5-én zajló döntöjébe 4 néptáncegyüttes jutott tovább az elődöntőkből. Az országos komáromi döntőt 5 tagú szakmai zsűri bírálta el, melynek tagjai Furik Rita – koreográfus, jelmeztervező, Csoóri Sándor – népzenész, Richtárcsik Mihály – koreográfus, néptáncpedagógus, Hégli Dusan – koreográfus, rendező és Mihályi Gábor – Érdemes Művész, a Magyar Állami Népi Együttes együttesvezetője voltak.

A Néptáncegyüttesek Országos Seregeszemléjének eredményei:

ARANY SÁVOS EGYÜTTESEK

 • Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes

EZÜST SÁVOS EGYÜTTESEK

 • Rakonca Néptáncegyüttes

BRONZ SÁVOS EGYÜTTESEK

 • Csalló Néptáncegyüttes

 • Megyer Táncegyüttes

A versenyprogramokon kívül a fesztiválon résztvevő közel 200 táncos a kísérőrendezvények gazdag palettájából válogathatott. Vendégként szerepelt a Várkonyi Csibészek és a Magyar Állami Népi Együttes, az esti táncházakban Hegedűs Máté és Zenekara muzsikált.

A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap anyagi támogatásával valósult meg. További partnerei és támogatói a Kultúralap, az Ifjú Szivek Táncszínház és a RÉV – Magyar Kultúra Háza. Az Országos Néptáncfesztiválra legközelebb 2020 októberében kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!