Építsünk „jóembert”!

Bolondját járatja velünk az időjárás. Mire két és fél éves csemetém megszokta, hogy tél van, és hogy overall meg hócsizma nélkül ki sem mozdulhat a lakásból, máris locspoccsá változott minden.
Anya, építsünk jóembert! – kérlel, mert még nem tudja kiejteni a „h” hangot.

Bolondját járatja velünk az időjárás. Mire két és fél éves csemetém megszokta, hogy tél van, és hogy overall meg hócsizma nélkül ki sem mozdulhat a lakásból, máris locspoccsá változott minden.

Anya, építsünk jóembert! – kérlel, mert még nem tudja kiejteni a „h” hangot. Magyarázom neki, hogy az nem jóember, de akkor nagyot nyelve megismétli, hogy: jó, akkor építsünk óembert! Mivel a jóember sokkal kedvesebbnek tűnik, annál maradunk. Az udvaron, ahol állunk, foltokban hever a sáros, lucskos hó. Gyúrunk egy kis, majd egy még kisebb golyót. Kis embernek, kis jóember jár – nyugtázzuk. A szeme két kis fenyőgally, mert a kavics leesik a már most olvadozó hógolyóbisról. A keze két száraz ág, ezzel mankószerűen megtámogatjuk egy kicsikét. A jóembernek orr is kéne, meg nevetős száj, de honnan szedjünk most répát itt a városi kórház udvarán?

Csipke! – hozza apró kezében az összeaszott gyümölcsöt. Arról már tudja, hogy akkor érik, amikor „őszi éjjel izzik a galagonya”. Nem érti hát, honnan kerül ide a csipke, amikor azt állítom, hogy tél van. Keresgélünk tovább, ha csipkére akadtunk, a bokrok tövében talán lesz még valami növényféle, amivel jobban kidíszíthetjük ezt a mi kis jóemberünket. Találunk. A hó alatt, egy aprócska tövön, vagy három ibolyát! Ezt tesszük a mi jóemberünk kezébe. Csak azt nem tudom, hogy ezek után mit meséljek neki a tavaszról?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?