Először önálló szekcióban az animációk a holnap kezdődő filmszemlén

Budapest |

<p>Első alkalommal szentelnek önálló versenyszekciót az animációs alkotásoknak a 42. Magyar Filmszemlén május 5. és 8. között.</p>

Az idei mustrán fontos szerep jut az animációnak, a versenyprogramba 11 alkotást válogatott be a Báron György, Féjja Sándor, Varga Csaba filmes szakemberekből álló előzsűri. A legjobb alkotásnak járó díjért száll harcba Ballai Tóth Roland Ára 2,70 Ft, Békés Rozi Villamos, Bertóti Attila Ariadné fonala, Farkas Júlia Izmos királylányok, Hegedüs 2 László Rögtön jövök, M Tóth Éva Zenit, Molnár Tünde Simon vagyok, valamint Rófusz Kinga A sellő és a halász című filmje, csakúgy mint az Orsolya Szederkényi Bellától, Tóth Roland Gondolatok a pincében, Wonház Annamária Falun címet viselő munkája.

A magyar animáció mesterei szekcióban vetítik Cakó Ferenc Érintés, Gyulai Líviusz Az őrangyal, Jankovics Marcell Az ember tragédiája, Richly Zsolt Kőműves Kelemen, Rófusz Ferenc Ticket/Freedom, illetve Szoboszlay Péter 100 éve történt - A világot jelentő deszkák című alkotását.

Szép számban tűznek műsorra animációs gyerekfilmeket a szemlén, a közönség összesen 16 mesefilmet láthat, például a Bóbita, a Becsinált leves, a Jövős-menős karácson, a Csillagszedő Márió vagy épp a A hazudós egér című filmet.

A Moholy Nagy Művészeti Egyetem filmösszeállításában kilenc alkotást vetítenek, ezek címe Mime Appétit (rendező: Bucsi Réka, Varga Petra), Öt, hat, hét (Fekti Balázs), Mézes-mázos (Jurik Kristóf, Tóth Luca), Ill Nino - Finger paiting (Kádár Róbert), Változás (Kiss Virág), Szent Péter Daciája (Kreif Zsuzsanna), Sodrás - Corriente (Szabó Dorottya), Szofita land (Tari Zsófia).

Az animációs versenyszekció zsűrijében Báron György filmkritikus, egyetemi tanár, Radu Igazság animációs rendező, festőművész és Varga Balázs filmtörténész foglal helyet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?