Előszó

A legjelentősebb zenei díjakat az elmúlt hetekben kiosztották, már csak egyetlen díjátadóra várunk. Hogy megtudjuk, kik alkottak maradandót a magyar zeneéletben, illetve a magyar szakemberek szerint kik alkottak maradandót nemzetközi viszonylatban.

A legjelentősebb zenei díjakat az elmúlt hetekben kiosztották, már csak egyetlen díjátadóra várunk. Hogy megtudjuk, kik alkottak maradandót a magyar zeneéletben, illetve a magyar szakemberek szerint kik alkottak maradandót nemzetközi viszonylatban. Vagyis az Arany Zsiráf-díjkiosztó még hátravan, amelyet minden évben március végén rendeznek. A nyertesekre rövidesen fény derül, ám az idén nem lesz gála, mindössze egy szolid sajtótájékoztató keretében hirdetik ki a győzteseket. Én jót nevettem, miután megtudtam, mi az oka az ünnepély elmaradásának. Félreértés ne essék, mindössze az vicces, ahogy a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége viszonyul a problémához, maga a probléma egyáltalán nem késztet nevetésre, az valós, amit orvosolni kellene. Muszáj feltételes módot használni, mivel a megoldás egyelőre nem ismert. A MAHASZ ezzel a lépéssel az internetes letöltés és az illegális másolás ellen kíván tiltakozni, ami nem éppen a legjobb megoldás, mivel magukat a zenészeket bünteti, és nem azokat, akiket eredetileg illene. Azokat a gála elmaradása hidegen hagyja.

Szeretném, ha megírnátok véleményeteket a témáról! Vásároltok-e égetett cédét, s ha igen, miért? Egyetértetek-e azzal, hogy az égetés megöli a zenét? Mivel a téma eléggé rázós, így ezúttal név és cím feltüntetése nem kötelező. Észrevételeiteket a [email protected] címre, vagy hagyományos levélben várjuk az Új Szó címére. A témához a következő hetekben visszatérünk.

Üdvözlettel: Puha József, szerkesztő, a Pátria Rádió munkatársa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?