Elkezdődött A Dal 2023

ddd

Szombat este elkezdődött a magyar közmédia A Dal 2023 című dalválasztó műsora. Az első válogatóban tíz szerzemény szerepelt, közülük Kovács Áron Lennél című dala kapta a legtöbb pontot a zsűritől.

Az eddig elsősorban tévés műsorvezetőként ismert Kovács Áron zenekarában Máté fia hegedült. Továbbjutott még az Oliver-

FromEarth, Varga Zsuzsa, Szebényi Dániel és az Escape My Shadows. Ez utóbbi zenekart a közönség szavazatai juttatták tovább a veszélyzónából. Ebben a metálformációban énekel Monori Dominik, akit hamarosan a Komáromi Jókai Színház A Pál utcai fiúk című musicaljében láthatnak a nézők. A műsor elején egy Adamis Anna-dalcsokor hangzott el, amellyel a verseny indulói tisztelegtek a legendás, gútai származású dalszövegíró előtt.

A Dal 2023 zsűrije: Wolf Kati, Egri Péter, Ferenczi György és Mező Misi. A továbbjutók a következő fordulóban akusztikus verzióban adják elő dalaikat.

A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik pedig a közönség szavazataival. Az elődöntőkből már csak 4-4 dal kerül a döntőbe, és ezzel közelebb az Év Dala 2023, valamint a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 címhez. A győztes dal előadója – az Év Dala 2023 cím, illetve a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?