Életünk mikroszkóp alatt vizsgálva

AJÁNLÓKomárom. Január 9-én mutatja be a Komáromi Jókai Színház Spiró György Csirkefej című darabját. A szerző számos színpadi műve közül ez az egyik legfontosabb és legsikeresebb dráma az életműben.

AJÁNLÓ

Komárom. Január 9-én mutatja be a Komáromi Jókai Színház Spiró György Csirkefej című darabját. A szerző számos színpadi műve közül ez az egyik legfontosabb és legsikeresebb dráma az életműben. A nyolcvanas években a budapesti Katona József Színház legendás előadásában a főszerepet éveken át Gobbi Hilda játszotta, majd a színésznő halála után Törőcsik Mari vette át.

A történet egy lepattant külvárosi bérház udvarán játszódik, ahol a lakók magukba zuhanva, célok és remények nélkül tengetik életüket. Ide érkezik látogatóba iszákos apjához a javítóintézetből a Fiú (a komáromi előadásban Tóth Károly), aki azzal kezdi a vizitet, hogy felakasztja a házban élő Vénasszony egyetlen társát, a macskáját.

Az előadás rendezője, a budapesti Forgács Péter a következőket mondta a darabról:

„Történik egy szörnyűség: felakasztanak egy macskát, tulajdonképpen értelmetlenül. A Vénasszony, akié ez a macska, kálváriája, pokoljárása és megtisztulása... és a végén egy újabb tragédia. Ez önmagában is mesél valamit: hogy hogyan élünk, hogy bánunk egymással. És mégis úgy van elmesélve, mintha nagyítóval, mikroszkóp alatt néznénk, mintha felnagyítva látnánk, hogy kiáll valaki és mindazt megtudnám róla, amit egyébként soha nem tudnék meg...”

A Vénasszony szerepében Cs.Tóth Erzsébet m.v. látható, további szereplők: Fabó Tibor, Szabó Viktor, Bandor Éva, Olasz István, Tar Renáta, Bernáth Tamás, Majorfalvi Bálint, Bárdos Judit, Gardenö Klaudia m.v. és Holocsy Krisztina. Az előadás díszletét és jelmezeit Gadus Erika tervezte. (ú, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?