Elérhető művészet – ha nem is mindenkinek

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓPozsony. Új utakat próbálgat a hazai műkereskedelem – Pozsonyban is bemutatkozott a nemzetközi szinten évek óta sikeres Accessible Art Fair.

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Pozsony. Új utakat próbálgat a hazai műkereskedelem – Pozsonyban is bemutatkozott a nemzetközi szinten évek óta sikeres Accessible Art Fair. Az „elérhető művészet vásárát” először Brüsszelben rendezték meg nyolc éve, az elképzeléshez később Antwerpen, Bécs és Tel Aviv csatlakozott, a hétvégén pedig a szlovák főváros adott otthont a Bratislava Accessible Art Fair (BAAF) nagyvásárnak.

Több mint 50 kortárs hazai festőművész, szobrász, grafikus, fotós alkotásait tekinthették és vehették meg az érdeklődők a Crown Plaza Hotelben. A szervezők azt hangsúlyozták: nem hagyományos, galériákat és azok kínálatát felvonultató rendezvényről volt szó. A BAAF célja, hogy személyesen a művészeket – köztük szép számmal pályakezdőket – és a potenciális vásárlókat (műgyűjtőket, befektetőket) hozza össze. A művészek az elmúlt hónapokban jelentkezhettek a szervezőknél, akik kiválasztották, milyen alkotásokat tartanak kereskedelmi szempontból is érdekesnek, olyannak, amely felkeltheti a műértő közönség érdeklődését. Leginkább erre – azaz a kapcsolatra – utal az elnevezésben szereplő „elérhető” kifejezés.

Ha az árakat is figyelembe vesszük... minden relatív. Az egyedi műalkotások nagyjából 50 és 2000 euró közötti áron keresték gazdájukat. A régi mesterek kikiáltási árához viszonyítva ez természetesen töredék. A műgyűjtésnek egyébként is alapszabálya, hogy a még be nem futott alkotóktól érdemes jó megérzéssel vásárolni. Aki pedig nem a nappaliját szerette volna csinosítani, akár kortárs tárlatnak tekintve is elnézelődhetett a BAAF-on. (as)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?