Együtt a szupercsapat

Bob Geldof és az Ultravox énekese, Midge Ure 1984-ben egy negyventagú, híres és elismert zenészekből, énekesekből álló csapatot verbuvált egyetlen dal feléneklésére. A jótékonysági célból megírt felvétel szép bevételt hozott, több mint tízmillió fontot Etiópia éhező lakosságának.

Most ismét több tucat híresség állt össze, és újra felvették a Do They Know It’s Christmas? című dalt. Paul McCartney, a Coldplay-ből ismert Chris Martin, a The Darkness tagjai, Dido, Jamelia, Bono és Robbie Williams is igent mondott a felkérésre. „Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen helyzetben vagyok, és én is segíthetek” – lelkendezett Jamelia.

„Éppen most jöttem meg Afrikából. Borzasztó, hogy ott úgy tekintenek az éhezésre, mintha az volna a normális” – nyilatkozta Bob Geldof.

A november huszonkilencedikén boltokba kerülő kislemez bevétele újból az éhező emberekhez kerül, élelmiszer formájában, de Geldof terveiben ismét szerepel egy tévés közvetítéssel támogatott hatalmas segélykoncert is, hogy még több pénzt gyűjtsenek össze. A húsz évvel ezelőtti esemény sikere felülmúlhatatlannak tűnik, de lehet, hogy a zenészek és a koncertszervezők megkísérlik a lehetetlent. Az éhező afrikaiak számára egy ilyen koncert természetesen nem oldaná meg a problémákat, legfeljebb enyhítene valamit a szenvedéseiken, de felhívná a világ figyelmét rájuk. 1984-ben több mint száz országban egymilliárdnál is több ember látta a rockeseményt. A zenészek akkor 140 millió dollárt gyűjtöttek és utaltak át az éhezők részére. (origo, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?