Egy sikertörténet méltó folytatása

<p>A Kung Fu tetszhalott állapotban leledzik. Legalábbis a csodafegyverekkel szemben, melyek tüzet okádnak, lángot köpködnek és Shen nagyurat szolgálják.</p>

Az albínópáva hódoltatná Kína lakosságát, melyet csak az Őrjöngő Ötös és a Sárkányharcos akadályozhat meg. Pónak szembe kell néznie rejtelmes múltjával, mely blokkolja őt a „világ megmentésekor”. A nagy és szőrös, puha és selymes, olyan bolyhos és cuki, identitászavarral küzdő panda mégsem adja fel: „Mondd a zenészeknek, húzzanak akciózenét, indul a buli!!!”

A parti inkább folytatódik. Immáron negyedszer (két rövid: Kung Fu Panda – Secrets of the Furious Five/Holiday Special, s egy-egy hagyományos kaland, illetve tévészéria után). Hans Zimmer és John Powell muzikális aláfestésével, melyek hódolnak a zajos-zenés harctáncnak. Tetszetős (báb)főcímmel, kiváló fény- és árnyékjátékkal indít az új kreátor, Jennifer Yuh Nelson. Segédeivel lendületes, aprólékos gyártmányt állított elő. S nem utolsósorban mutatósat, melynek jót tett a csillogás. Az expresszív rajzok, a technikák ötvözése működőképes, szórakoztató, bár nem a legkisebbek számára… Az állatkákat állócsillagok szólaltatják meg (Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jack Black, Jackie Chan), bár mi ebből vajmi keveset érzékelünk. Sebaj, ügyeletes tolmácsolói sem vallanak szégyent. A karakterek egész szépen munkáltak, a fő ellent állítólag hat összetevőből vésték ki. Jól ülik meg a könyvet, melynek írásába Charlie Kaufman (Egy makulátlan elme…) is bedolgozott. Érdemes megemlíteni Guillermo del Toro (A faun labirintusa) produceri gondozását is, valószínűleg neki köszönhető a komorabb hangulat.

A folytatások szabályairól már értekeztem e hasábokon, de a rendjéről érdemes lenne egy komolyabb elemzést hasítani. Talán majd a bambuszmedve következő fellépésekor. Lényeg: a színvonal nem csökkent, mint oly sokszor a második részek során. Az alkalmazott módszerek pedig dicséretesek. Így nevelném a pandámat!
Kaszás Dávid

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?