Egy legendás nagylemez mint újdonság

ÖSSZEÁLLÍTÁSAz e heti brit albumeladási lista bronzérmes pozíciójában egy olyan albumot találunk, amelynek ismerete már-már a zenei alapműveltség része. Visszatérőként szerepel a rangsorban. Az 1967-ben alakult Fleetwood Mac 11. stúdióalbumáról, az 1977.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az e heti brit albumeladási lista bronzérmes pozíciójában egy olyan albumot találunk, amelynek ismerete már-már a zenei alapműveltség része. Visszatérőként szerepel a rangsorban. Az 1967-ben alakult Fleetwood Mac 11. stúdióalbumáról, az 1977. február elején megjelent Rumours címűről van szó, amely január 28-án új változatban került forgalomba, eddig kiadatlan stúdió- és koncertfelvételekkel gazdagítva. A Rumours a brit zenetörténet 14. legsikeresebb nagylemeze, már több mint 3 millió 300 ezer példányt értékesítettek belőle a szigetországban, világviszonylatban 2009-ben érte el a negyvenmilliós eladási határt.

A brit és amerikai zenészek alkotta Fleetwood Mac idén ismét koncertezik. Egyelőre csak a turné egyesült államokbeli helyszínei ismertek – a fellépéssorozat április 4-én az ohiói Columbusban indul.

A zenekar felállása sokszor változott, az idei turnén Stevie Nicks énekesnő, Lindsey Buckingham gitáros, John McVie basszusgitáros és Mick Fleetwood dobos lép színpadra. „2013 a Fleetwood Mac éve lesz. Az észak-amerikai turné után nyáron Európa-szerte fesztiválokon lépünk fel. Azután irány Ausztrália. Egyébként nem ez lesz együttesünk utolsó turnéja. Amíg élünk, biztosan nem lesz olyan, hogy utolsó turné. A hatvanas éveinket tapossuk. Ha épp nem közösen zenélünk, akkor is rengeteg dologgal foglalkozunk” – mondta a 65. életévében járó Stevie Nicks a Rolling Stone magazinnak. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?