Dunaszerdahelyre jön Till Attila és a Csicska

Dunaszerdahely |

<p>Till Attila Csicska című, a cannes-i filmfesztivált is megjárt rövidfilmjét nézhetik meg az érdeklődők a Családi Könyvklub jóvoltából holnap a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ mozitermében. A vetítés 18 órakor kezdődik.</p>

Az estnek a film rendezője, az ismert médiaszemélyiség és műsorvezető is a vendége lesz. A vetítés utáni beszélgetést Till Attilával Bárdos Deák Ágnes énekes, író (URH, Kontroll Csoport) vezeti.

A 2011-ben mindenféle állami támogatás nélkül leforgatott Csicska sokkoló témát dolgoz fel: Balogh István nem túl tehetős tanyasi gazdálkodó, falkavezérként uralkodik feleségén, gyermekein és a csicskáján. A „rabszolgát” ötvenezer forintért vette, a kert végi pajtában altatja, mint egy lovat vagy disznót, és legalább annyira szüksége van rá a túléléshez, mintha a család egyetlen, becsben tartott haszonállata volna. Till Attila mindössze 20 perces filmjének döbbenetes ereje egyebek mellett abban rejlik, hogy elsősorban nem az agresszort és az áldozatát láttatja, hanem két, egymásnak kiszolgáltatott, megnyomorított férfit, akiket szorosan, beteg módon fűz össze a szegénység, és az azzal kézen fogva járó lelki sivárság.

A filmet a cannes-i világpremier óta világszerte csaknem 40 rangos nemzetközi filmfesztiválon bemutatták. Sanghajtól Krakkón át Stockholmig sorba nyerte a díjakat a rangos szemléken, a lengyelországi Torun nemzetközi filmfesztiválján „extrém erejű ábrázolásáért” elnyerte a legjobb rövidfilm Arany Angyal díját. (ú)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?