Doctor Strange: Semmi új a nap alatt

<p>Ha valaki azt hitte, hogy a Doctor Strange elhozza a forradalmat a szuperhősmozik világába, hatalmasat fog csalódni. Bár nem annyira rossz ez a film, de nem is több, mint egy kiszámítható, sematikus Marvel-adaptáció.</p>

Pár perc elegendő, hogy rájöjjünk: tipikus eredetfilmet látunk, amely szépen megágyaz a folytatásoknak. Megismerjük a nagyképű, a drága órákat imádó idegsebészt, Stephen Strange-t, aki egy autóbalesetben megsérül, a műtétekhez már képtelen használni a kezét. Elindul hát Keletre, egy nepáli szerzetesrendhez, ahol nem pusztán a kezét kapja vissza, hanem a mágiát és a varázslást is kitanulja. És innen nem nehéz kitalálni, hogy mi következik: szuperhős lesz belőle, majd visszatér, hogy megküzdjön a gonosz, a világ elpusztítására készülő egykori szerzetessel, Kaeciliusszal. Ha a mágiát nem számítjuk, a Batman vagy éppen a Vasember sztorija is egészen hasonló volt, és a Doctor Strange legfájóbb hibája, hogy nem képes meglepni a nézőt.

Az viszont vitathatatlan: az első pillanattól elképesztően látványos a film. Köszönhető ez a mágiával való játéknak, amelynek hatására téren és időn át visz a cselekmény, így csak tátjuk a szánkat, amikor például kilépünk az univerzumból, vagy amikor szó szerint felfordul a város, és úgy üldözik a gonoszt. De hiába lett az eddigi leglátványosabb képregény-adaptáció a Doctor Strange, az időlyukak és a különböző dimenziók nem képesek feledtetni, hogy Scott Derrickson rendezése majdnem pontosan ugyanolyan, mint bármelyik Marvel-mozi.

Sokat segít a főszereplőt játszó, a remek Sherlock sorozatból ismerős Benedict Cumberbatch, aki képes emberivé tenni ezt az arrogáns figurát, és ismeri a humor nyelvét is, így tudunk nevetni, amikor mondjuk egy almacsutkából szeretne egész almát varázsolni. Ám még miatta sem feledjük, hogy a főellenség (Mads Mikkelsen alakítja) súlytalan, és hogy fordulatokat nem igazán tartogat a film. Fájó kimondani, de igaz: elkészült a várva várt Doctor Strange, de csak egy újabb, nem túl érdekes szuperhősmozit kaptunk.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"245897","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Gera Márton

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?