Díjeső Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

<p>Tegnap véget ért a 36. Duna Menti Tavasz. A legfontosabb díjak nyerteseinek listáját az alábbiakban olvashatják, a további díjazottakat lapunk hétfői számában soroljuk fel.</p>

Dusza István-díjat kapott a Rimajánosi Magyar Tannyelvű Alapiskola Csicsóka Színjátszó Csoportja a Kukoricafosztás című népi szerkesztett játékáért, rendezte: Rúgó Gabriella és Tóth Mónika. Életműdíjat kapott Csepi Zsuzsa, a bábozó mozgalomban kifejtett több évtizedes áldozatkész munkájáért és módszertani tevékenységéért.

A szerkesztett játékok kategóriában aranysávos minősítést értek el: az ipolysági Pongrácz Lajos Magyar Tannyelvű Alapiskola Csillag-szóró Színjátszó Csoportja a Családi kör gyerekszemmel című szerkesztett játékáért, rendezte: Köteles Judit és N. Tóth Anikó, valamint a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ Fókusz Gyermekszínpada Az ajtó című szerkesztett játék előadásáért, Jarábik Gabriella rendezésében. A Pedagógiai Díjat Köteles Juditnak és N. Tóth Anikónak az ipolysági Pongrácz Lajos Magyar Tannyelvű Alapiskola Csillag-szóró Színjátszó Csoportja rendezőinek ítélte a zsűri. Rendezői díjban részesült Jarábik Gabriella, a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ Fókusz Gyermekszínpadának rendezője.

A bábosok kategóriájában aranysávos minősítést ért el a diószegi Petőfi Sándor Magyar Tannyelvű Alapiskola és Óvoda Diócska Bábcsoportja, Az oroszlán és az egér „másképp” című bábjáték előadásáért, (rendezte Bréda Enikő), valamint a galántai Kodály Zoltán Magyar Tannyelvű Gimnázium Manócska Bábcsoportja a Káló és Gilze című bábjáték előadásáért (rendezte Mészáros Andrea).

Gyémántsávos minősítést kapott a Gömörfalvi Magyar Tannyelvű Alapiskola Harkácsi Pimpó Bábcsoportja a Színek nélkül, szavak nélkül című bábjáték előadásáért (rendezte: Dolinsky Irén, Vezér Zsófia és Vezérné Gonda Klára), valamint a feledi Szombathy Viktor Magyar Tannyelvű Alapiskola Meseláda Bábcsoportja a Király Kis Miklós című bábjáték előadásáért (rendezte Borsos Beáta, Makó Kovács Erika és Molnár Ágnes).

A színjátszók kategóriájában aranysávos minősítést ért el a tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola Kincskeresők Színjátszó Csoportja A kiskondás című népmese előadásáért (rendezte: Mészáros Piroska és Okos Zsuzsa), a hetényi Tarczy Lajos Magyar Tannyelvű Alapiskola Gólyaláb Színjátszó Csoportja Hapci király című mesejáték előadásáért, (rendezte Kotiers Éva), valamint a Nyárasdi Magyar Tannyelvű Alapiskola és a Tekergők Polgári Társulás Tekergőcök Színjátszó Csoportja A kevély kiskakas című dramatikus játék előadásáért (rendezte Nagy Irén és Magyar Gaál Lívia).

A Pedagógiai Díjat a zsűri Mészáros Piroskának és Okos Zsuzsának, a tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola Kincskeresők Színjátszó Csoportja rendezőinek ítélte oda, a Rendezői Díjat pedig Kotiers Évának, a hetényi Tarczy Lajos Magyar Tannyelvű Alapiskola Gólyaláb Színjátszó Csoportja rendezőjének, valamint Nagy Irénnek és Magyar Gaál Líviának, a Nyárasdi Magyar Tannyelvű Alapiskola és a Tekergők Polgári Társulás Tekergőcök Színjátszó Csoportja rendezőinek.

A gyerekzsűri díját a hetényi Tarczy Lajos Magyar Tannyelvű Alapiskola Gólyaláb Színjátszó Csoportja kapta a Hapci király című mesejáték előadásáért (rendezte Kotiers Éva). (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?