Costner és Coppola is saját zsebből készítette el a filmjét

kk

Francis Ford Coppola Me-galopolis című nagyszabású filmje a cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában mutatkozott be, míg Kevin Costner westernje, a Horizont: Egy amerikai eposz versenyen kívüli világpremierjét vasárnap este tartották.

Francis Ford Coppolához hasonlóan Kevin Costner is saját vagyonából finanszírozta legújabb filmjét, mely egy négyrészes westernfilmsorozat első része. A 69 éves amerikai színész, rendező, aki az 1990-ben forgatott, hét Oscar-díjat nyert Farkasokkal táncoló kalandfilmjével vált világhírűvé, a cannes-i sajtótájékoztatóján elmondta, hogy senki sem lelkesedett Hol-lywoodban westernje tervéért. „Így egy ponton csak annyit mondtam: oké, akkor megcsinálom én magam. És jelzáloggal terheltem meg az ingatlanomat, összehoztam valahogy a pénzt. Így már nincs mentség, ezek az én döntéseim” – tette hozzá a kétszeres Oscar-díjas sztár. Az amerikai szaksajtó szerint az Amerika hőskorát az 1860-as években, a háború előtti és utáni időszakban megidéző westernfilm költségvetése 100 millió dollár volt.

Kevin Costner 1988-ban kezdte írni a film forgatókönyvét, s a filmnek 2003-ban kellett volna elkészülnie. De az utolsó pillanatban a gyártó stúdió nem akarta. Kevin Costner színészként és rendezőként is számos westernben dolgozott. „Mi egy fegyveres nemzet vagyunk, és a kezdetektől mindent fegyverekkel oldottunk meg” – mondta Kevin Costner, aki a filmben fegyverrel a kezében látható. Az amerikai színész kiemelte azt is, hogy fontosnak tartja az amerikai őslakosokat „helyesen” bemutatni, emlékeztetve arra, hogy ezeket a népeket a hódítás során „egyszerűen letörölték a színről.”

A kétszeres Arany Pálma díjas és Oscar-díjas Francis Ford Coppola is maga finanszírozta a versenyben bemutatott, 120 millió dolláros költségvetésű Megalopolis című nagyszabású filmjét, amelyet negyven éve tervezett megvalósítani. Ő a kaliforniai bortermelő birtokára vett fel jelzálog-alapú hitelt. Az Adam Driver főszereplésével készült sci-fi története egy New Yorkra emlékeztető megapolisz újjáépítése körül forog, főhősei pedig az egymással konfliktusban álló vizionárius építész, Caesar (Adam Driver) és a város konzervatív polgármestere (Giancarlo Esposito), Cicero. A film egyértelmű párhuzamot von az amerikai demokrácia, illetve a nyugati civilizáció és a bukásra ítélt dekadens római birodalom között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?