Coppola videojátékot készítene az Apokalipszis most c. filmből

New York |

<p>A rajongók segítségével akar videojátékot készíteni Apokalipszis most című kultfilmjéből Francis Ford Coppola.</p>

A filmrendező a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon indított adománygyűjtő kampányt a videojáték költségeinek egy részét fedező 900 ezer dollár előteremtésére. A játék az 1979-ben forgatott vietnámi háborút ábrázoló klasszikus filmje nyomán készül. A kampány első napján máris 55 ezer dollár gyűlt össze a költségvetésből.

Coppola az adománygyűjtéshez mellékelt üzenetében azt írta: ki akar próbálni egy új platformot, és egyúttal szeretné egy újabb generációhoz eljuttatni Apokalipszis most című filmjét. Jellemzése szerint az interaktív videojáték "magával ragadó, pszichedelikus szerepjáték" lesz.

A rendező azért fordult a rajongókhoz, mert mint írta, a videojáték-kiadók nem biztosítanák számára a szükséges művészi szabadságot. Coppola elárulta, hogy a produkcióban a játékos a háború közepébe csöppen, és Willard kapitány szerepét ölti magára - akit a filmben Martin Sheen alakított -, de nem az a cél, hogy öljön, hanem, hogy életben maradjon.

A játék 2020-ra kerülhet a boltokba, elkészítésén Coppola American Zoetrope produkciós cége és egy videojáték-fejlesztő csapat dolgozik.

Az Apokalipszis most annak idején elnyerte a legjobb film Golden Globe-díját, de az Oscar-gálán csak a hang és az operatőri munka kapott díjat. Manapság azonban már a legnagyobb hatású háborús filmek között tartják számon, és 2000-ben beválogatták a legfontosabb alkotásokat őrző amerikai Nemzeti Filmregiszterbe is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?