Kultúra

Coppola videojátékot készítene az Apokalipszis most c. filmből

New York | A rajongók segítségével akar videojátékot készíteni Apokalipszis most című kultfilmjéből Francis Ford Coppola.
MTI

2017. január 27. 11:31

A filmrendező a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon indított adománygyűjtő kampányt a videojáték költségeinek egy részét fedező 900 ezer dollár előteremtésére. A játék az 1979-ben forgatott vietnámi háborút ábrázoló klasszikus filmje nyomán készül. A kampány első napján máris 55 ezer dollár gyűlt össze a költségvetésből.

Coppola az adománygyűjtéshez mellékelt üzenetében azt írta: ki akar próbálni egy új platformot, és egyúttal szeretné egy újabb generációhoz eljuttatni Apokalipszis most című filmjét. Jellemzése szerint az interaktív videojáték "magával ragadó, pszichedelikus szerepjáték" lesz.

A rendező azért fordult a rajongókhoz, mert mint írta, a videojáték-kiadók nem biztosítanák számára a szükséges művészi szabadságot. Coppola elárulta, hogy a produkcióban a játékos a háború közepébe csöppen, és Willard kapitány szerepét ölti magára - akit a filmben Martin Sheen alakított -, de nem az a cél, hogy öljön, hanem, hogy életben maradjon.

A játék 2020-ra kerülhet a boltokba, elkészítésén Coppola American Zoetrope produkciós cége és egy videojáték-fejlesztő csapat dolgozik.

Az Apokalipszis most annak idején elnyerte a legjobb film Golden Globe-díját, de az Oscar-gálán csak a hang és az operatőri munka kapott díjat. Manapság azonban már a legnagyobb hatású háborús filmek között tartják számon, és 2000-ben beválogatták a legfontosabb alkotásokat őrző amerikai Nemzeti Filmregiszterbe is.

Önnek ajánljuk

Megvonta a támogatást a magyar kormány az alistáli szélsőséges rendezvénytől

Bugár: Kétszer ajánlottam fel a lemondásomat az elmúlt időszakban

Két holttestet találtak egy szenicei kútban

Tragédia: Egy vagon tetején szenvedett halálos áramütést egy szenci fiatal

Az SaS módosítaná a nyelvtörvényt

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb galériák
Olvasta már?