Coco Chanel a vásznon

<p>Kounen rendező Anna Mouglalis főszereplésével készülő, Coco Chanelről szóló filmje nem egyedi vállalkozás: jövőre körülbelül vele egyidőben kerülhet a mozikba az a film is, amelyben Audrey Tautou alakítja a neves divattervezőt.</p>

A Coco Chanelről és Igor Sztravinszkijról szóló film egyike az 1971-ben elhunyt díva életét feldolgozó friss mozik egyikének. A rendező, Jan Kounen Anna Mouglalis francia színésznőnek adta a főszerepet, aki - nem mellékesen - hatodik éve a Chanel Allure illatának arca. A forgatási szünetben a 30 éves színésznő úgy vélekedett, hogy "a szerep épp annyira illik rá, mint egy Chanel-kosztüm". "Nem vágyott rá, hogy mindenki szeresse - egyszerűen nem izgatta ez a kérdés, nem tartotta elengedhetetlennek, hogy mindenkivel kedves legyen" - mondta a színésznő Chanelről.

Kounen - akinek a nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Dobermann és a Blueberry - A fejvadász - több kollégájával is konkurál. A rendező tervei szerint alkotása jövőre kerül a mozikba, hasonlóan egy másik Chanel-filmhez, amelyben Audrey Tautou játssza a főszerepet. Egyelőre nem tudni, hogy melyik mozit pontosan mikor mutatják be.

A nemrégiben kitört "Chanel-mozimánia" bizonyítja, hogy a közvélemény továbbra is kíváncsi a tervezőre, aki sok évet töltött egy egyházi árvaházban, mielőtt forradalmasította volna a divatot. Chanel az egyszerűség híve volt, és a férfidivatból kölcsönzött ötletekkel korábban soha nem tapasztalt szabadságot adott a nőknek. A rendező elmondta, hogy filmje elsősorban Chanel életének arra a hat hetére fokuszál, amikor megismerkedett az orosz zeneszerzővel, akivel állítólag viszonya is volt. A film kulcsjelenetei Sztravinszkij balettjének, a Tavaszi áldozatnak 1913-as, nagy botrányt okozó bemutatójáról szólnak.

Sztravinszkij szerepében a dán Mads Mikkelsen lesz látható, akit leginkább a Casino Royale-ból ismer a közönség: James Bond ellenfelét, Le Chiffre-t keltette életre. Karl Lagerfeld, a Chanel vezető tervezője is hozzájárult a filmhez: két ruhát, köztük egy estélyit is tervezett a szereplőknek. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?