Clint Eastwood visszatér a westernhez?

<p>Clint Eastwood nem zárta ki, hogy visszatér a westernhez. Az Oscar-díjas filmrendező erről a hétvégén beszélt a cannes-i filmfesztiválon Nincs bocsánat című, 25 éve készült westernje felújított kópiájának vetítésén.</p>

A sok filmrajongót vonzó bemutatón Eastwood elárulta a közönségnek, hogy amíg a 70. cannes-i filmfesztivál szervezőitől meghívást nem kapott, nem is tudatosult benn, hogy a filmet már negyed százada forgatta.

"Amikor 25 éve elolvastam a Nincs bocsánat forgatókönyvét, azt gondoltam, ez egy jó befejező western lehet" - mesélte a 86 éves színész-rendező.

"Tényleg ez volt az utolsó western, mivel azóta sem olvastam olyan forgatókönyvet, amely annyira tudott volna működni, mint az. De ki tudja, talán majd egyszer megint előkerül valami" - fűzte hozzá.

Clint Eastwood a ma már a műfaj klasszikusainak tekintett hatvanas évekbeli spagettiwesternekkel alapozta meg hírnevét. A Nincs bocsánat című filmje, amelynek főszerepét is eljátszotta, négy Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb film és a legjobb rendező elismerését.

A filmes a nyolcvanas évek óta öt filmjével - köztük a Titokzatos folyó és a Bird - Charlie Parker élete című alkotásával - szerepelt a cannes-i filmmustra versenyprogramjában és 2009-ben életművét Arany Pálmával jutalmazták a Cote'd Azure-ön.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?