Budapestre megy a Red Hot Chili Peppers

Mivel meglehetősen kevés esélyt látunk arra, hogy a Red Hot Chili Peppers valaha fellépjen kis hazánkban, szíves figyelmükbe ajánljuk a banda szeptember 1-i budapesti koncertjét.Anthony Kiedis és csapata még mindig a világ egyik legnépszerűbb, legkeresettebb koncertzenekara.

Mivel meglehetősen kevés esélyt látunk arra, hogy a Red Hot Chili Peppers valaha fellépjen kis hazánkban, szíves figyelmükbe ajánljuk a banda szeptember 1-i budapesti koncertjét.

Anthony Kiedis és csapata még mindig a világ egyik legnépszerűbb, legkeresettebb koncertzenekara. Legalább 25 éve kedvükre válogathatnak a meghívások között. Budapesten utoljára 1996-ban, a One Hot Minute című lemez turnéján, azaz kerek húsz éve játszottak először, és ezidáig egyetlenszer. Emlékeink szerint a Kisstadionban nem volt telt ház, hiába, a magyar koncertjáró közönség már akkor el volt kényeztetve, és a jegyárakat is túldimenionálták kissé, vagyis meglehet, hogy pont azok nem engedhették meg maguknak azt a koncertet, akik tényleg kíváncsiak lettek volna rá.

Szeptember 1-én a Budapest Arénában lép fel a kaliforniai funk-rock formáció. Reméljük, hogy az egykori csóró rajongók húsz év alatt megfelelő egzisztenciát teremtettek maguknak ahhoz, hogy akár gyerekeikkel együtt is megnézhessék végre kedvenceiket.

A Red Hot Chili Peppers szerencsére nem nosztalgiazenekar, azaz nem a régi dicsőségükből akarnak megélni. Új lemezük, a The Getaway június 17-én jelenik meg. Az első kislemez, a Dark Necessities négy napja érhető el a digitális zeneáruházakban. Meghallgattuk, elégedettek vagyunk vele, úgyhogy az albumot is izgatottan várjuk.

Ez a banda is halad a korral, ők is inkább a turnézásból szándékoznak anyagi hasznot hajtani, mint a CD-eladásból. Ezért minden koncertjegy ára tartalmazza az új album egy példányát is, sőt, a jegyvásárlók választhatnak majd a digitális, és a hagyományos, „fizikai” CD között.

Nyilván tudják, mit csinálnak, hiszen a Red Hot Chili Peppers a rockzene történetének egyik legsikeresebb bandája, üzleti szempontból is. Anthony Kiedis, a karizmatikus énekes, Flea, a legendás basszusgitáros, Chad Smith, a jól bevált dobos, valamint a 2009 óta velük játszó gitáros, Josh Klinghoffer (ezen a poszton volt a legnagyobb mozgás 33 éves fennállásuk alatt) még mindig izgalmas dolgokat művel.

A zenekar eddig összesen több mint 60 millió eladott albummal, köztük 5 multi-platina státuszt elért lemezzel büszkélkedhet, és hat Grammy-díjat gyűjtött be az évek során. Munkásságuk elismeréseként 2012 áprilisában a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is beiktatták őket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?