Búcsú a The Cranberries hangjától

Negyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan, a The Cranberries ír zenekar énekesnője.London. O'Riordant, aki stúdiómunkálatok miatt Londonban tartózkodott, hétfőn a hotelszobában érte a halál.

Negyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan, a The Cranberries ír zenekar énekesnője.

London. O'Riordant, aki stúdiómunkálatok miatt Londonban tartózkodott, hétfőn a hotelszobában érte a halál. A rendőrség tegnap bejelentette, hogy nem merültek fel gyanús körülmények, de a halál okát boncolás után lehet csak megmondani.

Az ír államfő is részvétét nyilvánította: „ Dolores O'Riordan és a The Cranberries óriási hatással voltak a rock- és popzenére Írországban, de nemzetközileg is” – olvasható Michael D. Higgins közleményében.

Az 1971-ben született énekes-dalszerző 18 évesen egy hirdetésre jelentkezve csatlakozott Noel Hogan és Mike Hogan zenekarához. A The Cranberries a '90-es évek népszerű alternatív bandájává vált, elsősorban Dolores O'Riordan különleges, falzettes hangjának köszönhetően, albumaiból világszerte több mint 40 millió példányt adtak el. A zenekar 2003-ban feloszlott, 2009-ben újra összeállt. Tavaly kiadtak egy akusztikus lemezt régi slágereikkel és három új dallal, majd világturnéra indultak, ám az énekesnő hátproblémái miatt le kellett mondaniuk európai fellépéseket. Azt is tudni lehetett, hogy O'Riordan bipoláris zavarban szenvedett.

A halálhírt követően a The Cranberries-albumok eladása 913%-kal nőtt meg az Amazonon, az iTunes 10-es listájára pedig három slágerük is felkerült: a Dreams, a Linger és a Zombie. Ez utóbbi az IRA terrorszervezet egyik merényletének hatására íródott, amelyben gyerekek is meghaltak. Ennek a dalnak az új feldolgozásában készült közreműködni halála napján az énekesnő. (MTI, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?