Brad Pitt legnagyobb szakmai kihívása

gg
Velence |

Brad Pitt a legnagyobb szakmai kihívásnak nevezte Ad Astra – Út a csillagokba című új filmjét, amelyet csütörtökön mutattak be a 76. velencei filmfesztivál versenyprogramjában.

Az 55 éves amerikai színész a James Gray rendezte sci-fiben egy űrhajóst alakít, aki a világűrbe indul, hogy megkeresse szintén űrhajós apját (Tommy Lee Jones). Az apa több mint tíz éve eltűnt egy Neptunuszt kutató misszióban. Sokáig halottnak hitték, de most úgy vélik, életeben van, és egy távoli bolygón bujkál, sőt potenciális veszélyt jelenthet az egész univerzumra.

A fiú utazása egy önismereti úttá válik. „Ez a film jelentette a legnagyobb kihívást, amelyen valaha dolgoztam, mivel a James által elképzelt történet igen árnyalt” – közölte a bemutató előtti sajtótájékoztatón Pitt, aki egyben a film producere is. Elmondta, hogy a rendezővel a férfiasság fogalmának mélyére akartak ásni. 
„Egy olyan korban felnőve, amikor arra tanítottak, hogy legyél erős és ne mutass gyengeséget. (...) Ebben van bizonyos érték, de van egy határ is, amelyet azok a fájdalmak, vagy dolgok hoznak létre, melyeket szégyellsz felfedni. Azt a kérdést tettük fel, hogy jobb-e számunkra, ha nyíltabbak vagyunk, jobb kapcsolatot ápolunk szeretteinkkel, szüleinkkel, gyermekeinkkel és önmagunkkal” – fejtegette.

Pitt személyes fájdalmaiból, sérüléseiből merített, hogy hiteles alakítást nyújtson. Gray, aki 25 éve a színész barátja, naponta küldött neki maileket, feltárva saját életének epizódjait, hogy az aznapi forgatáshoz megadja az alaphangot. 

„Mi mindig nagyon nyitottak voltunk gyarlóságainkat tekintve, nagyokat nevettünk a kínos pillanatokon és nyitottak voltunk a kudarcainkat, botlásainkat illetően is” – mondta Pitt, aki jelenleg arra összpontosít, hogy a film végre forgalmazásba kerüljön. Ezt többször el kellett halasztani, miután tavasszal a Disney felvásárolta a 21st Century Fox vállalatot. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?