Börtönben az olasz versenyfilm főszereplője

Cannes |

<p>Börtönben van és ezért nem tud részt venni a péntek esti díszbemutatón Aniello Arena, a 65. cannes-i fesztivál olasz versenyfilmjének főszereplője - közölte Matteo Garrone, a Reality (Valóság) című alkotás rendezője a film sajtótájékoztatóján.</p>

Aniello Arena az elítéltekből álló Compagnia della Fortezza nevű társulat tagja. A forgatásra kiengedték a börtönből, de arra már nem kapott engedélyt, hogy a film cannes-i világpremierjén részt vegyen - hangsúlyozta a rendező, de azt nem mondta el, hogy filmjének főszereplőjét miért ítélték el.

"Már 18 vagy 19 éve ül. 12 éve kezdett játszani a Compagnia della Fortezzában. A bíró pedig engedélyezte, hogy a filmünkben játsszon" - tette hozzá. A rendező azt is elárulta, hogy Arena minden forgatási nap után visszatért a börtönbe és ott töltötte az éjszakát. "Nagyon boldog, hogy a film meghívást kapott Cannes-ba" - hangsúlyozta Garrone.

A Compagnia della Fortezzaát húsz évvel ezelőtt alapították a Pisa közelében található Volterra büntetés-végrehajtási intézetben. Aniello Arena 2001 óta tagja a társulatnak, amelynek vezetője, Armando Punzo rendező rendszeresen oszt nagy klasszikus, Shakespeare- és Brecht-szerepeket rá. Arena filmekben is gyakran játszik. A börtönszínészekről szól egyébként a Taviano-fivérek legutóbbi filmje, a Cesare deve morire (Caesarnak meg kell halni), amely az idei Berlinalén elnyerte a fődíjat, az Arany Medvét.

A cannes-i olasz versenyfilm, a Reality (Valóság) rendezője, Matteo Garrone 2008-ban a Nagydíjat vihette haza a maffiáról készült Gomorra című alkotásáért. Ezúttal egy konvencionálisabb, a televíziós valóságshow-k világáról készített filmmel kapott meghívást a világ egyik legjelentősebb fesztiváljára. A bemutatót azért is nagy várakozás előzi meg, mert a zsűrielnök, Nanni Moretti olasz filmrendező nem titkolja, hogy nagyon kedveli honfitársa munkásságát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?