Bond megmenti a mozit

dddd

Sokan bíznak ebben. A stúdió pedig egyenesen azt várja Őfelsége leghíresebb titkosügynökétől, hogy a nyitó hétvégén 90 millió dollárt kaszáljon a mozikban.

Mire e sorok megjelennek, a türelmetlenebb hazai rajongók már látták is a filmet, amelynek premierjét Pozsonyban egy 0.07-kor kezdődő „négybondos” maraton végére tűzték ki a multiplexekben. Ez merész poén, nem mindenütt sütötték el, Nyitrán például pontban 0.07-kor kezdték vetíteni a Nincs idő meghalni című 163 perces alkotást. 

A Royal Albert Hallban rendezett kedd esti londoni bemutatón a fél királyi család tiszteletét tette. Katalin hercegnő Bond-lánynak öltözött, Daniel Craig rózsaszín bársonyzakóban pompázott. Az első kritikák is megjelentek már, és nem spórolnak a dicsérő jelzőkkel – a BBC az évtized legfontosabb filmjének nevezte, a Guardian szakembere pedig a vásznon látható pazar bőség és a jelenlegi angliai vécépapírhiány közötti kontrasztot is észrevette. 

Már maga a forgatás hányattatott volt, rendezőcserékkel, stábon belüli marakodással, balesetekkel. Aztán csaknem két évet csúszott a bemutató. Ez volt az első nagy hollywoodi produkció, amelynek premierjét elsodorta a koronavírus-járvány tavaly áprilisban. Először novemberre tolták a bemutatót, majd a második hullám elején 2021. április 2-re tették át, aztán október 8-át jelölték be a naptárba, ebből sikerült pár napot lefaragni. 

Kezdetben az sem volt biztos, hogy Daniel Craig ötödszörre is elvállalja a 007-es ügynök szerepét, mivel feltételül szabta, hogy az előző két Bond-filmet rendező Sam Mendest alkalmazza a stúdió, de a mester nem kapta meg a munkát. Craig viszont később mégis kötélnek állt – egyes pletykák szerint 100 millió dollár körüli gázsiért...
Folytatódott a rendező személyét övező káosz. 2017-ben Yann Demange, David Mackenzie és Denis Villeneuve neve merült fel, majd 2018-ban Danny Boyle nyerte el a megbízást. Ő azonban ragaszkodott állandó forgatókönyvíró kollégájához, és amikor a stúdió visszadobta a túl merésznek vélt sztorit, mindketten vették kalapjukat. Végül a nem különösebben ismert Cary Joji Fukunaga lett a befutó. A filmet a stúdiókon kívül Olaszországban, Norvégiában, Jamaicán és a Feröer szigeteken forgatták, de a munkálatokat többször meg kellett szakítani. Először Daniel Craig szenvedett bokasérülést, majd egy robbantás során megsérült a stúdió, ami tovább hátráltatta a forgatást. 

Még a filmzenével is voltak gondok. Ennek megkomponálására Dan Romert kérték fel, ő azonban összeveszett néhány stábtaggal és nem gyártotta le a dallamokat. Hans Zimmer mentette meg a helyzetet 2020 januárjában, vagyis a forgatás befejezése után. Billie Eilish pedig Grammyt kapott a főcímdalért, amely a legenda szerint a turnébuszban született, valahol Texasban. Ezek után nem tudunk nem szurkolni a filmnek... 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?